Middelfart-virksomheden Fiberline skal levere materiale til arkitektfirmaet Bjarke Ingels Groups opførelse i London til sommer. Kommunikationschef Torben Rølev kalder det et godt udstillingsvindue.

Middelfart: Det verdenskendte danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group er blevet udvalgt til at bygge årets Serpentine Pavilion, der er et meget prestigefyldt projekt i London.

Der skal mere konkret bygges en midlertidig pavillon i Kensington Gardens, som skal stå der i sommermånederne, og firmaet med Bjarke Ingels i spidsen har bedt Fiberline Composites, der ligger i Middelfart. om at levere glasfibermoduler til pavillonen.

- Serpentine Pavilion er for arkitektur, hvad FC Barcelona er for fodbold, siger en glad Torben Rønlev, der er kommunikationschef hos Fiberline.

Han forklarer, at det kun er de absolutte stjernearkitekter, der får lov til at lave en Serpentine Pavillion, som hvert år bliver opført foran Serpentine Gallery i London, og at det netop er derfor, Fiberline er så glade for at være med.

Halv million besøgende

- En stor del af vores målgruppe er arkitekter, og ud over at det forventes, at der kommer omkring 500.000 besøgende til pavillonen, så er det jo også noget, alle arkitekter ser, og derfor er det en god lejlighed til at vise, hvad vores produkter kan, siger Torben Rønlev.

Fiberline er allerede i gang med et stort projekt i samarbejde med Bjarke Ingels Group i Basel, og det er nok her, arkitektfirmaet har fået øjnene op for Fiberlines glasfiber-løsninger.

- Jeg tror, at vores samarbejde har gjort, at Bjarke Ingels tænkte glasfiber ind i sit projekt, da han fik at vide, at han skulle udstille i London. Han har fået øjnene op for vores produkter, siger Torben Rønlev, der glæder sig over, at Fiberlines kendskabsgrad i arkitektkredse ser ud til at stige som følge af udstillingen.

En del af hovedattraktionen

Normalt består hele projektet, der har kørt i 16 år, af en enkelt pavillon, tegnet af en ny arkitekt hvert år. I år er det dog en lille smule anderledes, da udstillingen har fået tilføjet nogle såkaldte "Summer Houses", der er nogle mindre produktioner af andre arktitekter. Bjarke Ingels pavillon er altså den klare hovedattraktion. Pavillonen bliver bygget, så den ser helt anderledes ud alt efter hvilken vinkel, man ser den fra. Den vil skifte i både form, udtryk og gennemsigtighed alt efter, hvor man stiller sig. Der vil være en café i pavillonen, og her vil der blive afholdt en del foredrag og samtaler om arkitektur.

Det hele skal stå klar den 6. juni i år, og Torben Rønlev lægger ikke skjul på, at det er en stram deadline.

- Vi er meget travlt beskæftiget de næste måneder, men det er vi vant til, så vi skal nok nå i mål, siger han.

Pavillonen kan ses i Kensington Gardens i London fra den 10. juni til den 9. oktober. Herefter er det endnu uvist, hvad der skal ske med den.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.