Festival ramt af dødsfald


Festival ramt af dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHOK: Frits Helmuths død får vinterfestival til at stoppe program

STRIB:Kunstneren Frits Helmuths dødsfald i weekenden stiller Strib Vinter Festival over for en etisk og praktisk udfordring. Den folkekære kunstner var et af de store navne på programmet til den kommende vinterfestival i februar.

- Det er en festivalarrangørs værste skræk, det vi oplever nu. Først og fremmest gælder det om at handle på en måde, så vi viser respekt for Frits Helmuth, siger Inger-Marie Kuus, leder af festivalens koordinationsudvalg.

Efter programmet skulle Frits Helmuth sammen med Karsten Vogel have underholdt med anekdoter og viser ved den stemningsfulde eftermiddagskoncert i Hal 1.

Så meddelelsen om Frits Helmuts død har sat festival-arrangørerne i tænkeboks.

- Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvordan vi skal forholde os for at vise størst mulig respekt for Frits Helmuth, fortæller Inger-Marie Kuus.

Tidligt i går morges gik hun i gang med at kontakte alle, der har festivalens programmer liggende. Frits Helmuth står næstøverst på forsidens oversigt over hovednavnene. Programmet blev offentliggjort i fredags hvor 1300 plakater og 3000 programmer blev sendt ud. Nu bliver programmerne, der ligger hos samarbejdspartnere, bremset.

- Vi har sørget for, at programmerne bliver holdt tilbage, mens vi overvejer, hvad der skal gøres. Det er en situation, som ingen af os har prøvet før. Heldigvis, siger Inger-Marie Kuus.

Hun fortæller, at festivalens officielle plakater trykkes om, så Frits Helmuths navn ikke står på de cirka 500 plakater, der skal hænges op rundt omkring og deles ud. Hvad der gøres ved de mange programmer, skal koordinationsgruppen afgøre i løbet af de kommende dage.

- Jeg vil gerne understrege, at det vigtigste for os er, at vi viser respekt for kunstneren. Men rent praktisk står vi med en udfordring, hvis vi skal have trykt nye programmer, siger Inger-Marie Kuus.

Hun fortæller, at musikudvalget er i gang med at lede efter en anden kunstner til festivalens søndag eftermiddag.

- Vi har kig på et stort dansk navn. Jeg vil ikke sige, at det er en erstatning for Frits Helmuth. For han kan ikke erstattes. Men vi har kontakt til en anden kunstner, der passer ind i den stemning, der hører søndag eftermiddag til, siger Inger-Marie Kuus.

Festival ramt af dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce