Femmerens nybyggere

Per Madsen og hustruen Ulla Madsen i en af de to gårde, der hører til Galleri 5. De sidste fliser og byggerod skulle være helt væk inden den store åbning i fredags, lovede Per Madsen. De to har arbejdet to år på at færdiggøre galleriet, der nu består af både nummer fem og syv på Smedegaardsvej.
Foto: Hans Østergaard

Femmerens nybyggere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per og Ulla Madsen har en stor trang til at skabe nyt og elsker at udfordre sig selv og hinanden. Sidste store udfordring var udvidelsen af Galleri 5

MIDDELFART: For bare få uger siden var det hele en ruin. Men nu står væggene hvide, gulvet er nymalet i pastelgråt, og lyset, der falder ind gennem de nye, større vinduer, bader galleriejer Per Madsen og konen Ulla Madsen i et behageligt lys. Malerier og keramik er endnu ikke kommet på hylder og vægge, men nu er alt det grove arbejde færdigt.

Ombygningen, som Per Madsen selv har stået for, tog lidt længere tid end ventet, men resultatet af de mange, hårde arbejdstimer har været det hele værd, mener ægteparret.

- Vi ville lave det så godt som overhovedet muligt, derfor trak det lidt ud, fortæller Per Madsen, mens han veltilfreds kigger rundt i sit spritnye galleri.

Han regner lidt på det.

- Ja, det har vel taget godt og vel to år, men det er blandt andet væggenes skyld. De er pilskæve, griner han.
Per Madsen, indehaver af Galleri 5, er stolt over sit håndværk. Det har taget fem år at udvide galleriet, som nu breder sig i både hus nummer fem og syv. Hustruen Ulla Madsen står i baggrunden ved den nye gang, der forbinder den nye del med den gamle.
Per Madsen, indehaver af Galleri 5, er stolt over sit håndværk. Det har taget fem år at udvide galleriet, som nu breder sig i både hus nummer fem og syv. Hustruen Ulla Madsen står i baggrunden ved den nye gang, der forbinder den nye del med den gamle.
Foto: Hans Østergaard

Kendt som femmeren

Med udvidelsen til hus nummer syv i Smedegade er der dobbelt så meget udstillingsplads som før. Men selvom galleriet nu breder sig i både nummer fem og syv, så har galleriejerne tænkt sig at holde fast i navnet Galleri 5.

- Det tager tid at skabe sig et navn, men nu er de i kunstkredse begyndt at sige: "Vi udstiller på femmeren," og det lyder jo godt, ikke, tilføjer han.

Trangen til at bygge noget nyt op fra bunden og hele tiden sætte nye mål, er nærmest en leveregel for de to galleriejere.

Og det er derfor, at Per Madsen mener, at de ville have været nybyggere, hvis de levede i 1800-tallet.

- Vi har hele tiden nye ideer og tanker, der skal afprøves. Vi har en trang til at sætte nye mål hele tiden, derfor gik vi i gang med det her projekt, som egentlig nok var mere omfattende, end vi havde regnet med.

Vi er nogle kyllinger

Det er ikke kun de skæve vægge, der har forsinket færdiggørelsen, for ved siden af udbygningen har Per Madsen haft sit postarbejde, som har beslaglagt de fleste af dagtimerne. Herudover har der været mere gang i galleriet end ventet. Men springet fra postomdeler til fuldtidsgallerist tør Per Madsen ikke tage.

- Det ville være forkert at sige, at det ikke er en drøm, men på det punkt er vi nok lidt nogle kyllinger. Jobbet ved siden af giver os ro til at sove godt om natten. Og desuden giver det os mulighed for ikke at gå på kompromis med det, vi mener, er kunst af kvalitet. Vi behøver med andre ord ikke stå op om morgenen og tænke, at nu skal vi sælge mindst tre billeder for at få det til at køre rundt, siger Per Madsen.

Han og konen vil have plads til at udstille det, de selv betegner som skæv og nytænkende kunst og ikke bare tænke i indtjening.

De kan slet ikke vente med at komme i gang med det, de kalder alt det sjove.

- Jeg glæder mig til at arbejde med alle de talentfulde kunstnerne og komme ud af huset og lave alt det opsøgende arbejde, der også er i at drive et galleri, fortæller Per Madsen.

Men først og fremmest glæder de sig til at invitere folk indenfor i Galleri 5's nye lokaler. Og det lader til, at det kommer helt af sig selv.

- Selvom vi ikke har åbnet endnu, er folk nysgerrige og kommer ind i galleriet. Vi er simpelthen nødt til at låse døren indtil på fredag (i fredags, red.), hvor vi rigtigt åbner.

Femmerens nybyggere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce