Elbokøkkenet, der leverer mad til Middelfart, Fredericia, Kolding og Haderslev Kommuner, har modtaget knap fem millioner kroner til at forbedre ældremaden i hjemmene.

Middelfart: 4.910.780 kroner. Så mange penge har Elbokøkkenet fået fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje, der er målrettet bedre mad til ældre i eget hjem.

Elbokøkkenet leverer mad til Middelfart, Fredericia, Kolding og Haderslev Kommuner.

Pengene går til projektet "Fristelser i øjenhøjde", hvor målet er at udvikle måltider sammen med de ældre og deres pårørende. Manglende appetit blandt ældre er en kendt problemstilling, så måltiderne skal kunne friste de småtspisende og underernærede ældre og altså forbedre borgernes ernæringstilstand.

- Det er en glædelig nyhed, som kommer en vigtig målgruppe til gode. I alle fire kommuner har vi allerede gode erfaringer med at skabe gode rammer omkring måltidet og serveringen af maden på vores plejecentre. Vi vil gerne skabe samme forbedring i appetit og livskvalitet for ældre i eget hjem. Forhåbentlig vil mange ældre og deres pårørende være med til at udvikle og teste maden, så projektet bliver en succes for alle, udtaler formanden for Elbokøkkenet Nicoline Damkjær i en pressemeddelelse.

Udover de fire kommuner deltager University College Lillebælt og Public Intelligence i projektet, der løber fra september 2017 og frem til juli 2020. De skal gennem forskning og produktudvikling være med til at sikre projektets formål.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Appetit på mere: Tove får hjælp med ernæringen

Appetit på mere: Tove får hjælp med ernæringen

Ældres appetit skal vækkes

Ældres appetit skal vækkes