Fedt at arbejde blandt feriefolket


Fedt at arbejde blandt feriefolket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- For folk på ferie er jo så glade, siger de to søstre, Lærke og Vicki, der igen i år har sommerferiejob på Vejlby Fed Camping

VEJLBY FED: Hele otte somre tilsammen har de to søstre, Lærke, 17 år, og Vicki Jensen, 20 år, arbejdet på Vejlby Fed Camping. Og det er der en god grund til. De to piger kan nemlig ikke forestille sig noget federe feriejob end at færdes blandt campister.

- Folk er glade og afslappede, når de holder ferie. Det giver en rar stemning og en masse positive oplevelser, fortæller Lærke, der er i gang med sin tredje sæson bag disken i campingpladsens butik.

En af de bedste oplevelser fik hun forleden, da en hollandsk familie trådte ind ad butiksdøren.

- Vi må åbenbart have gjort et godt indtryk på dem, for det endte med, at konen forærede os begge piger bag disken et par hollandske mini-træsko. Det er jo sådan noget, man aldrig glemmer, fortæller Lærke.
Lærke (t.v.) og Vicki Jensen har arbejdet i tilsammen otte somre hos Veljby Fed Camping.
Lærke (t.v.) og Vicki Jensen har arbejdet i tilsammen otte somre hos Veljby Fed Camping.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Jobbet bliver bedre

Hun synes, jobbet bliver bedre og bedre, som årene går.

- Efterhånden kender jeg alle fastliggerne, og det er da ret fedt, når de kommer og hilser og slår en sludder af. Og så er det godt at tale de fremmedsprog, jeg har på gymnasiet, siger Lærke, der starter i 2. g efter sommerferien.

De to piger bor kun to kilometer fra campingpladsen og nyder godt af deres lokalkendskab, når gæsterne spørger om vej eller er på jagt efter seværdigheder.

Og det kaster tilfredse smil af sig, hver gang pigerne kan hjælpe.

Begge søstre har svært ved at nævne noget, der kan lægge en dæmper på den gode stemning.

Det skulle da lige være vejret.

- Selvfølgelig kan det ikke undgås, at folk er lidt præget af vejret. Så det er da helt klart sjovest at være her, når solen skinner, siger Lærke.

Hun regner med at tjene 10.000 kroner denne sommer.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Vicki er børneguide

- Jeg kan godt lide at bruge penge på tøj, men i år skal der også være råd til en bærbar computer, siger den arbejdsomme campingpige.

Hendes storesøster har tjansen som pladsens børneguide i år. Fem uger i træk - uden en eneste fridag - skal hun lege med campisternes børn to timer hver formiddag.

Men hun slår en højlydt latter op, da hun bliver spurgt, om det ikke er træls at arbejde så mange dage uden en pause.

- Det er så fedt at have med børn at gøre. Nutidens børn er slet ikke så uopdragne, som nogle siger. Og det allerbedste er, når de bagefter hilser på mig i fritiden med et stort smil. Så tror jeg på, de har haft det skægt sammen med mig, fortæller Vicki.

Hun har mellem 20 og 45 børn på en formiddag. Nogle gange spiller de banko, andre gange bygger de skibe og søsætter dem ved stranden.

Vicki har ikke noget problem med at arbejde, når andre holder fri.

I kosmetologlære

- Tiden går stærkt her, og jeg har nogle søde kolleger og en rigtig fin chef. Så hvis jeg ikke syntes, det var et fedt feriejob, så havde jeg nok ikke været her i fem år, smiler Vicki, der efter sommerferien håber at finde en læreplads som kosmetolog.

Hun har netop bestået grundforløbet på Odense Tekniske Skole.

Fedt at arbejde blandt feriefolket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce