Fastholder kritik af ældre-nødkald


Fastholder kritik af ældre-nødkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NØRREAABY: Venstres Niels Bebe holder fast i den kritik, han har rejst af reglerne for at bevilge ældre borgere direkte nødkald til kommunens ældrepleje. Og han går skarpt i rette med den tilbagevisning af kritikken, som Kjeld Petersen (S), formand for Kultur- og Aktivitetsudvalget, fremførte i avisen i går.

- Han antyder, at jeg rejser kritikken, fordi jeg vil begynde at føre valgkamp. Men det har absolut intet med valgkamp at gøre. Jeg har slet ikke taget stilling til, om jeg overhovedet stiller op igen, siger Niels Bebe og fortsætter:

- Når vi har indført nye regler, må vi også vurdere, om de fungerer efter hensigten. Og vi må være klar til at se på, om de skal ændres, hvis det ikke er tilfældet.

Niels Bebe var som medlem af kommunalbestyrelsen selv med til at vedtage de nye og skrappere regler for tildelingen af nødkald i 2002. De nye regler betød blandt andet, at ældre ikke længere kan bevilges nødkald, hvis de blot er utrygge og bange for at falde i deres eget hjem.

- Jeg vedgår fuldt ud, at jeg selv har været med til at tage beslutningen. Men alle har ret til at blive klogere. Og som politikere er vi også valgt til at varetage de svage borgeres interesser, siger Niels Bebe.

Flere henvendelser

Han har som støtte for sin kritik henvist til en henvendelse, han har fået fra pårørende til en 85-årig kvinde, som for nogle år siden faldt i sit eget hjem og lå hjælpeløs i 21 timer.

- Efter faldet fik hun et nødkald, men det er taget fra hende efter de nye visitationsregler. Nu sidder hun stadig og er utryg i sit eget hjem, og hun er ikke den eneste. Jeg har fået flere lignende henvendelser, siger Niels Bebe, der er skuffet over, at kommunalbestyrelsen på sit seneste møde alene behandlede kriterierne for nødkald som en orienteringssag.

- Jeg har pointeret det her over for Kultur- og Aktivitetsudvalget, og jeg har bedt udvalget om at tage det op i kommunalbestyrelsen. Men jeg bad ikke om det som en orienteringssag, siger Niels Bebe.

Fastholder kritik af ældre-nødkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce