Farvel til røg på højskolen

To instruktører og to kursister drøfter et godt kursusforløb på en bænk ved Brenderup Højskole. Fra venstre er det Bodil Frederiksen, Gitte Kragelund, Carlos Møller og Jonna Almind. Foto: Hans Østergaard

Farvel til røg på højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYGESTOP: Brenderup Folkehøjskole fortsætter med afvænningskurser

BRENDERUP: Carlos Møller fra Frederiksværk fingererer voldsomt ved sin lommekniv, og Jonna Almind fra Århus har et solidt greb om kaffekruset.

Selvfølgelig er der abstinenser, når man i næsten to uger er gået direkte fra 30 smøger om dagen og ned på nul.

Alle de syv højskole-kursister i alderen fra 61 til 76 år har røget i op mod 50 år eller flere, så selv de to rygestop-instruktører, Bodil Frederiksen og Gitte Kragelund, er imponerede over, at ingen af deltagerne er faldet i.

- Men det er jo at sammenligne med en alkoholiker. Et enkelt sug, så er man på den igen, siger Carlos Møller.

Og i morgen går det så hjemad til et goddag med netop de vante omgivelser, som det to ugers ophold på Brenderup Højskole har brudt med. Netop det mønsterbrud er et meget væsentligt element i Danmarks første længerevarende internatkursus i rygeafvænning.

- Jeg hørte om kurset i Morgen-tv og var straks klar over, det lige var mig, siger Jonna Almind.

Hun havde derfor heller ikke problemer med at finde de godt 5000 kroner, der skulle til, for de kan meget vel vise sig at komme flere gange hjem igen, hvis tobakken kvittes.

Carlos Møller hørte om kurset på samme måde og var heller ikke sen til at melde sig.

- Men det kan man jo kun med så kort varsel, hvis man ikke har et arbejdsliv, så det er jo ikke alle, der kan have gavn af det, konstaterer han.

Forløbet af det første kursus har fået Brenderup Højskole til allerede nu at arrangere endnu to tilsvarende kurser i henholdsvis august og oktober.

Sammen med højskolen har de to instruktører lagt vægt på, at kombinationen af højskolelivets fællesskab og kreative aktiviteter, naturomgivelser, sund kost og et kursus, der handler om at slippe af med et misbrug er nærmest perfekt.

- Vi er sammen med rygerne i 24 timer i døgnet og står til deres rådighed. Det handler om at ændre på gamle vaner og livsmønstre men også at finde andre måder at lægge låg på stressen med, siger Bodil Frederiksen og Gitte Kragelund.

De henvendte sig til flere højskoler med deres idé om et internatkursus, men at det blev Brenderup skyldtes, at her kom aftalen i hus før røret var lagt på allerede ved den første henvendelse.

Farvel til røg på højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce