Fart, fest og farver på Blues Brothers

Nok er de amatører - skuespillerne fra ungdomsskolen - men de skjuler det godt. Forestillingen er professionel fra start til slut.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fart, fest og farver på Blues Brothers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MUSICAL: Ungdomsskolens stjerner blæste på nerverne og kom godt fra start

MIDDELFART: - Gå så ud og skyd den af! Og elsk jer selv for fanden!

Ordene er Carsten Friis'. Han er instruktør på Blues Brothers, og om et øjeblik starter showet. Vi står bag scenen i aulaen på Middelfart Gymnasium. Det er torsdag aften, og forude venter forpremieren på Ungdomsskolens Musical.

- Jeg er kraaaftedeme nervøs, siger Tobias Østergaard, som spiller Elwood Blues, der er en af hovedrollerne i stykket. Han korrigerer hurtigt:

- Men det skal man jo være. Det er første gang, at jeg har så stor en rolle.

Alle sangere og dansere holder ti sekunders stilhed. Med deres sminkede øjne stirrer de koncentreret ned i gulvet, men en enkelt er lige ved at få syet stroppen på guldkjolen lidt bedre fast.

Et øjeblik efter går det løs.
Udfordrende dansepiger udgør en farverig kontrast til de sortklædte Blues Brothers.
Udfordrende dansepiger udgør en farverig kontrast til de sortklædte Blues Brothers.

Bøsser og nonner

Uden meget slinger i valsen starter første scene. Meget overbevisende og med høj røst synger Morten Kirkegaard forestillingens første sang "Do You Love Me" med publikum i sin hule hånd.

Et andet kunstnerisk højdepunkt er scenen på børnehjemmet. Det er en fornøjelse at se den ualmindeligt velsyngende nonne, spillet af Tanja Matzen, skifte karakter fra omsorgsfuld kvinde til fyrig furie i klassikeren "Respect". Midt i det hele stiger Jesus ned fra korset, griber en saxofon og spiller lystigt med iført lændeklæde, tornekrone og striber efter piskeslag på ryggen. Derefter stiller han sig stille og roligt tilbage på korset igen.

Der er mange højdepunkter i første akt, men et andet højdepunkt indtræder i starten af anden akt i form af en saunascene. Den absolut slibrige bøsse Mr. Sline, også spillet af Morten Kirkegaard, vælter næsten salen med sin ualmindeligt uanstændige optræden.
Blues Brothers har undertitlen
Blues Brothers har undertitlen "On a Mission from God". Så Jesus er med på rollelisten.
Foto: PETER LETH-LARSEN

Energiske hovedroller

Kim Engstrøm og Tobias Østergaard spiller og synger forfærdeligt flot i deres hovedroller som Jake og Elwood Blues. De udstråler en energi og et overskud, som ikke stiller nogle tilskuere skeptiske overfor, hvorfor de skulle spille de store roller.

I det hele taget emmer forestillingen af energi og god musik. Orkesteret er velspillende, og selv den relativt enkle koreografi synes af meget, når den bliver udført med smil, energi og udsigt til kavalergang.
Ungdomsskolen giver den hele armen i årets musicalopsætning
Ungdomsskolen giver den hele armen i årets musicalopsætning "Blues Brothers". Publikum tages med på en hæsblæsende rejse, som bæres af talrige musikalske perler. Musicalen spilles i aulaen på Middelfart Gymnasium frem til og med tirsdag aften.
Foto: PETER LETH-LARSEN

Sved og god stemning

I pausen er der en ram lugt af sved bag scenen.

- Jeg tror, at jeg har tabt mig 60 kilo, puster Tobias Østergaard. Han har sammen med de øvrige medvirkende en god fornemmelse for første akt. Den gode fornemmelse bliver bakket op af instruktør Carsten Friis.

- De har gjort det virkeligt godt, siger han.

I aftes gjorde de det igen, skuespillerne, sangerne og musikerne, for et totalt udsolgt premierepublikum.

Der er næsten udsolgt til forestillingen i aften. Til de kommende forestillinger er der stadig billetter at få.

Sidste chance for at opleve Blues Brothers er på tirsdag aften.

Fart, fest og farver på Blues Brothers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce