Farlig gangtunnel: Her falder og vælter folk i Gelsted

Det er forbundet med en vis risiko at bevæge sig gennem gangtunnellen ved Gelsted Station i disse dage. Privatfoto

Farlig gangtunnel: Her falder og vælter folk i Gelsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at fodgængere og cyklister i månedsvis har døjet med følgerne af et ødelagt drænrør i Gelsted satser Banedanmark nu enten fredag eller lørdag at få styr på problemet.

Gelsted: - Jeg kender til flere eksempler på, at folk er faldet eller væltet på cykel.

Gregers Hovgaard er en af de mange Gelsted-borgere, som er godt og grundigt træt af forholdene i gangtunnellen under byens station. Af cyklister og gående benyttes tunnellen som hoved færdselsåre mellem byens sydlige og nordlige halvdel, og det seneste halve års tid har de været generet af forholdene.

Et drænrør, som Banedanmark har ansvaret for, er gået i stykker, så der i en lind strøm løber vand ned i tunnellen, hvor det samler sig. I disse dage med hårde frostgrader resulterer det i, at tunnellen i realiteten er ligeså glat som en skøjtebane.

- Vi salter og salter, men det virker næsten ikke, når det er så koldt, siger Lars Holmberg-Frandsen, vejformand i Middelfart Kommune, der har ansvaret for, hvad man kan betegne som den daglige drift af tunnellen.

Både kommunen og borgere i Gelsted har flere gange henvendt sig til Banedanmark med ønsket om, at forholdene bliver bragt i orden. Men hidtil altså uden held.

Snarlig løsning

Fredag formiddag talte Fyens Stiftstidende med Anders Muus, Teamleder i Banedanmark Forst, og han lovede, at der snarest kommer en løsning på problemet. Tidshorisonten er senere fredag eller lørdag.

Han bekræfter, at Banedanmark har kendt til problemet i flere måneder. At det har trukket ud med at finde en løsning, hænger sammen med, fortæller Anders Muus, at man i første omgang troede, at der var tale om et stoppet drænrør, som blot skulle spules.

- Et entreprenørfirma, vi samarbejder med, var ude at spule i starten af januar, og i sidste uge gjorde de endnu et forsøg, siger Anders Muus.

Senest er problemet imidlertid lokaliseret til at handle om, at der er kommet rødder ind i drænrøret, som så på den måde er blevet utæt. Stykket med det beskadigede drænrør bliver nu forsøgt udskiftet, så det igen bliver muligt at benytte gangtunnellen uden risiko for at vælte eller falde.

Farlig gangtunnel: Her falder og vælter folk i Gelsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce