Falske sex-anmeldelser sjældne


Falske sex-anmeldelser sjældne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANKLAGE: Falsk anmeldelse af seksuelt overgreb er den første på Nordvestfyn i fem år

NORDVESTFYN: Falske anmeldelser af voldtægt eller seksuelle overgreb er yderst sjældne i Middelfart Politikreds.

I politiets arkiver over de seneste fem år findes der ingen notater om sager, der ligner forrige søndags falske anmeldelse om et seksuelt overgreb i Harndrup.

Pigen er nu sigtet i sagen. En sigtelse, der i straffelovens yderste konsekvens kan give op til et års fængsel. Kaster man mistanken på en bestemt person, så er der mulighed for en endnu hårdere straf.

Ifølge kriminalinspektør Albert Rasmussen er det vigtigt, at man i offentligheden ikke sætter lighedstegn mellem uopklarede seksualforbrydelser og falske anmeldelser.

- At en voldtægt ikke fører til en sigtelse af en gerningsmand kan have mange årsager. Og den hyppigste årsag er, at sagen ikke bliver opklaret, siger Albert Rasmussen.

Beklagelige sager

Kriminalinspektøren bakkes op af den daglige leder af Center for Voldtægtsofre, oversygeplejerske Lone Hedemand.

Alle der anmelder en voldtægt bliver tilbudt hjælp på centeret, som hører under Odense Universitetshospital.

- Det er ikke vores indtryk, at der er så mange decideret falske anmeldelser. Der er selvfølgelig nogle, og de er kedelige og beklagelige, siger Lone Hedemand.

- Piger, der indgiver falske anmeldelser er ofte nogen, som har andre problemer. Som måske er psykisk ustabile, og som under alle omstændigheder har brug for hjælp. I Center for Voldtægtsofre tager vi ikke stilling til skyld eller rigtighed. Det er politiets arbejde, forklarer Lone Hedemand og understreger, at hun udtaler sig generelt og ikke om den konkrete sag fra Harndrup.
Fakta
"At en voldtægt ikke fører til en sigtelse af en gerningsmand kan have mange årsager. Og den hyppigste årsag er, at sagen ikke bliver opklaret."

Albert Rasmussen,. kriminalinspektør.

Ingen voldtægter

I Middelfart Politikreds er sager om seksuelle overgreb og voldtægtssager ifølge kriminalinspektør Albert Rasmussen relativt sjældne.

I 2004 blev der anmeldt 19 sager om sædelighedsforbrydelser.

Betegnelsen "sædelighedsforbrydelser" dækker over alt fra blufærdighedskrænkelse til voldtægtsforsøg og incest.

Men statistikken rummer ingen anmeldelser om fuldbyrdet voldtægt i Middelfart Politikreds - hverken i 2004 eller i 2003.

Falske sex-anmeldelser sjældne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce