Falsk forklaring førte til fængselsstraf


Falsk forklaring førte til fængselsstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EJBY: 60 dages fængsel kostede det i går ved en domsmandsret i Middelfart en 21-årig kvinde, at hun i en anden retssag i december i fjor afgav falsk forklaring om, hvem der for knap et år siden var fører af en bil på vej mod nord i Ejby. Kvinden mødte ikke selv op i retten, så dommen blev afsagt i hendes fravær.

Uheldigvis for de to kvinder, som er kusiner, og en mandlig passager i bilen, var landbetjent Carl Erik Refshauge netop på samme tid på vej i modsat retning. Han spottede straks, at føreren af bilen var en kvinde, som han tidligere havde, som han udtrykte det, "givet det gule kort" og fortalt, hun ikke måtte køre uden kørekort.

Derfor vendte landbetjenten øjeblikkeligt bilen og satte efter. Han kunne derefter konstatere, at bilen, han forfulgte, kørte ind på DK-tanken nord for byen, hvor det var kvinden, han tidligere havde advaret, der var på førerpladsen, mens den nu dømte 21-årige sad på bagsædet med et lille barn.

I forbindelse med den tidligere retssag er det påstået, at det forholdt sig sådan alene af den grund, at den nu dømtes barn var blevet urolig på bagsædet, hvorfor de to kvinder angiveligt skulle have skiftet plads på tankstationen.

At det kunne nås var helt usandsynligt, forklarede Carl Erik Refshauge som vidne i retten.

Det havde kun taget ham nogle sekunder at vende bilen og sætte efter, ligesom han var sikker på, at det ikke var den 21-årige, der havde siddet bag rattet, da han mødte bilen ud for kirken.

- Hvorfor skulle min klient med sit lille barn dog lade sin kusine, som hun vidste ikke havde kørekort, køre med sig og barnet, spurgte forsvareren Ib Gorm Pedersen, der gerne havde set sagen udsat, så man også kunne få den nu dømtes forklaring.

Efter en kort votering af domsmandsretten afsagde retsformand Lis Hævdholm dommen på de 60 dages fængsel.

Falsk forklaring førte til fængselsstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce