Færre valgte at flytte til Middelfart Kommune i 2015, hvor antallet af fraflyttere samtidig steg. Borgmesteren er dog rolig.

Det kniber med at lokke folk til at slå sig ned permanent i Middelfart. Det viser de nyeste tal for til- og fraflytning fra Danmarks Statistik.

Kommunen har nemlig oplevet en negativ nettotilflytning sidste år, hvor der var flere, der valgte at rykke teltpælene op og forlade kommunen, end der var folk, som valgte at slå sig ned - helt præcist 133 flere fraflyttere end tilflyttere.

Og det placerer Middelfart på en niendeplads på listen over de 10 fynske kommuner, når det kommer til tilflytning.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S) fastslår dog, at der på ingen måde er grund til at råbe vagt i gevær:

- Vi har i flere år oplevet en stigning i antal tilflyttere, og det er jeg sikker på, at vi ser igen, fordi vi er i gang med en masse tiltag. Der har så ganske vist ikke været den tilflytterfremgang i 2015, som vi havde regnet med, ligesom fødselstallet fortsat er faldende, siger han.

- Derfor er vi også i gang med at sikre, at der er de optimale forhold. Vi ved for eksempel, at vi har haft en prop i forhold til lejeboliger, som vi nu er i fuld gang med at få løsnet med forskellige boligprojekter. At det så ikke kan ses på tilflytningstallene for 2015, skyldes jo, at de endnu ikke er helt klar. Men det bliver de, og så er jeg sikker på, at vi nok skal få set fremgang i tilflytningen til Middelfart Kommune igen de næste mange år, fordi det går jo godt med beskæftigelsen. Så vi har mange, siger han.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.