Fabriksudvidelse: Lip-tårn er først klar til brug i 2022

Man skal helt hen til 2022, før de første sække med grov fliseklæb triller hen ad rullebåndene på det 60 millioner kroner dyre anlæg, fortæller direktør for Lip, Brian Vangsted. Arkivfoto: Lasse Hansen

Fabriksudvidelse: Lip-tårn er først klar til brug i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligst i 2022 forventer Lip, at de første sække med fliseklæb triller ud af det 60 millioner kroner dyre og 32 meter høje produktionsanlæg.

Nørre Aaby: Medlemmerne af Middelfart Byråd nikkede forleden ja til en ny lokalplan, som giver fliseklæbsvirksomheden Lip i Nørre Aaby lov til at opføre et 32 meter højt og meget omdiskuteret produktionstårn. Men man skal helt hen til 2022, før de første sække med grov fliseklæb triller hen ad af rullebåndene på det 60 millioner kroner dyre anlæg.

Sådan lyder vurderingen fra Lips medejer og direktør Brian Vangsted.

- Nu skal byggeriet først tegnes og projekteret, inden Hygind Smedie, som også byggede vores første tårn, kan gå i gang med stålskelettet. Det skal bagefter beklædes af vores lokale tømrer, og så skal hele indmaden på plads. Alene fyldestationen, som vi køber i Tyskland, er der et års leveringstid på, fortæller Brian Vangsted.

Selve tårnet kommer til at fylde halvdelen af det nye anlæg på 1000 kvadratmeter, som skal opføres på jordstykket bagved det tidligere Marcia mellem Margaardsvej og Søndergaardsvej. Tårnet skal blandt andet indeholde siloer, vægte, blandemaskiner, en fyldestation og fire industrirobotter.

Lip er kendt for en udstrakt brug af industrirobotter og forventer kun at skulle øge antallet af ansatte i produktionen fra syv til ni, når anlægget tages i brug.

Foruden de i alt 26 ansatte i Nørre Aaby har Lip i dag 12 sælgere og lagerfolk ansat i Sverige og tre i Norge.

Et nødvendigt tårn

Det er hverken for sjov eller for at genere naboerne, at Brian Vangsted nu har kæmpet i mere end et år for en lokalplan, der giver ham lov til at investere i et kæmpetårn til mellem 50 og 60 millioner kroner.

- Det er simpelthen nødvendigt, hvis vi vil overleve på sigt. I dag kan vi kun levere mørtel og fliseklæb med kornstørrelser op til en millimeter. Derfor er mange af vores kunder nødt til at handle to steder, hvis de også vil have grovere produkter, og så kan vi ende med til sidst at miste dem i stedet. Med det nye anlæg kan vi gå helt i syv millimeter, siger Brian Vangsted, der ikke ønsker at oplyse, hvor meget omsætning og indtjening skal stige med for at finansiere den nye investering.

- For, som han siger, jeg udtaler mig aldrig om tal.

Det Centrale Virksomhedsregister fortæller dog, at A/S Lip Bygningsartikler i regnskabsåret 2016/2017 opnåede et bruttoresultat på 66 millioner kroner og realiserede et overskud på 32 millioner kroner. Egenkapitalen er nu på 197 millioner kroner.

Fabriksudvidelse: Lip-tårn er først klar til brug i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce