Fabrik beroliger omgivelserne


Fabrik beroliger omgivelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NABOSKAB: Fiberline lover, at virksomheden vil overholde miljøkrav om støj og lugt

MIDDELFART: Beboere i området ved Bogensevej, hvor glasfibervirksomheden Fiberline Composites vil bygge hovedsæde, behøver ikke at frygte for naboskabet.

Det fastslår virksomhedens kommunikationschef Finn Jernø på baggrund af den utryghed, en nabo på Staurbyvej 15 gav udtryk for i gårsdagens avis.

- Vi er kede af, at en af vores kommende naboer er bekymret for at skulle bo ved siden af os. Men vi er glade for at kunne sige, at hun ikke har grund til bekymring, siger Finn Jernø. Han forklarer, at naboerne faktisk kan se frem til at bo i nærheden af en virksomhed, der arbejder intensivt på at være i front på miljøområdet - både for de ansatte og for omgivelserne.

- Vi er og vil altid være en mønstervirksomhed på miljøområdet. Vores indsats er anerkendt, for eksempel har vi fået Green Network diplom for god miljøindsats, siger Finn Jernø.

Endnu er miljøgodkendelsen til fabrikken i Middelfart ikke helt udfærdiget. Men Fiberline stiller omgivelserne i udsigt, at kravene uden problemer vil blive overholdt.

- Vores nye fabrik overholder som en selvfølge alle krav som Middelfart Kommune stiller. Det giver i sig selv naboerne tryghed. Vi vil på en række punkter være langt bedre end kravene til os, siger Finn Jernø.

Han mener at virksomheden har et godt naboskab i Nr. Bjert i dag og har haft det i 25 år.

Hvad kan omgivelserne konkret se frem til? Støjer virksomheden?

- Nej, Fiberline er ikke nogen støjende virksomhed. I Nr. Bjert er støj fra virksomheden flere gange målt til lige under 40 DB kun 50 meter fra fabrikken, og det bliver endnu lavere i den nye fabrik. 40 DB svarer til støjen på en forstadsvej uden trafik, siger Finn Jernø og tilføjer:

- Vores støjbidrag i Middelfart vil blive maskeret helt af trafikstøjen fra motorvejen, der ved en så trafikeret motorvejsstrækning normalt ligger over 60 DB.

Finn Jernø beroliger samtidig med, at Fiberline ikke vil få det til at rive i naboernes næser.

- Vi anvender forskellige materialer i vores produktion, men ingen af disse er giftige og alle udledninger ligger langt under kravet. Vi anvender i øvrigt en lukket produktionsproces, derfor har vores medarbejdere et godt arbejdsmiljø, og vores kommende nabo vil også have et godt ydre miljø. Ingen behøver at frygte nogen form for skader på natur, dyr eller mennesker, siger han.

Fabrik beroliger omgivelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce