Få et smugkig på stien under Lillebælt

Undervandsstierne er en ny måde at formidle livet under Lillebælt på. Den ene af de tre stier tages i brug i weekenden i forbindelse med arrangementet ?Lillebælts Hemmeligheder?. Den er på lavt vand, så der kan snorkeldykkere være med - og der er udstyr tl låns. Foto: Jesper Kikkenborg

Få et smugkig på stien under Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturpark Lillebælt åbner for bæltets hemmeligheder i weekenden - og et smugkig på nye undervandsstier

Middelfart: Under overskriften "Lillebælts Hemmeligheder" går Naturpark Lillebælt i offensiven i den kommende weekend. Sammen med en række aktører skal livet i og ved bæltet vises frem.

Udgangspunktet for aktiviteterne er Grimmermosehuset ved Kongebrogaarden, og herfra bliver der mulighed for at prøve alt fra snorkeldyk til at stege friskfangede fisk over bål.

- Vores mål er, at der kommer flere og flere aktiviteter. På den måde håber jeg, det bliver mere nært for borgerne, når vi kommer ud og laver noget med dem, og de oplever, at der sker noget med naturparken, siger Anni Berndsen, projektleder i sekretariatet bag Naturpark Lillebælt.

På vej mod godkendelse

Det er Friluftsrådet, der udpeger naturpark-områder over hele landet, og Naturpark Lillebælt blev sidste år pilot-park. Det betyder, at området ikke er godkendt endnu, men hvis 10 kriterier opfyldes inden fem år, får Lillebælt naturpark-stemplet.

Hensigten med at blive naturpark er at få flere både lokale og turister til at benytte Lillebælt-området og de oplevelser, der gemmer sig.

Det indebærer blandt andet et smugkig på en ny attraktion, undervandsstier.

Det er dykker og havbiolog Søren Larsen, der står fadder til de tre stier, hvoraf den ene findes på lavt vand lige ud for Grimmermosehuset. Her kan alle prøve at snorkeldykke og følge snoren, der leder dykkerne på oplevelser under vandet. Undervandsstierne, hvor de to andre bliver på dybere vand ved Søbadet og Dykkerklubben Marsvinet, indvies officielt den 30. maj.

Weekendens arrangement vil byde på både fugl og fisk. Der er fugletur langs kysten med Dansk Ornitologisk Forening, og Bælternes Fiskeriforening kommer med friskfangede fisk, som gæsterne kan tilberede over bålet.

- Vi syntes, det var en god weekend. Der er liv i Lillebælt hele året, men det er lettere at få folk ud i vandet nu end for en måned siden, siger Anni Berndsen.

Hun fortæller, at hemmelighederne skal på tur til de andre kommuner i Naturpark Lillebælt, Fredericia og Kolding.

- Det er meningen, at vi laver det som et roadshow. Vi har været i dialog med flere foreninger i Fredericia, som gerne ville være med herovre, fortæller Anni Berndsen.

Weekendens arrangement finder sted lørdag og søndag. Det er gratis at deltage.

- Vi har også været med omkring Skovens Dag i Fredericia og Naturens Dag. Det er første gang, vi reklamerer for Naturpark Lillebælt. Nu er vi ved at have styr på tingene, så nu tør vi godt sige, hvad vi kan, siger Anni Berndsen.

Få et smugkig på stien under Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce