Et gyldent håndtryk

Skovrider Søren Strandgaard (tv) giver borgmester Steen Dahlstrøm et gyldent håndtryk. Det er fem millioner dyrehavekroner værd.
Foto: Hans Østergaard

Et gyldent håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem millioner statskroner sætter turbo på dyrehaveprojekt. Hvis vejret arter sig, sættes der krondyr ud næste forår

MIDDELFART:- Fantastisk, hvisker teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen i baggrunden, mens kameralinser foreviger et håndtryk, der er fem millioner kroner værd.

Direktørens hårde arbejde er da også en af de vigtige grunde til, at skovrider Søren Strandgaard og borgmester Steen Dahlstrøm udveksler håndtryk og flotte ord denne tirsdag formiddag på Hindsgavlhalvøen.

Skovrideren er i byen for formelt at overrække kommunen fem millioner kroner fra Skov - og Naturstyrelsens pulje til grønne partnerskabsprojekter. Penge, der skal bruges til at realisere tankerne om Naturparken Hindsgavl Dyrehave.

- Det er en gave, der kommer på rette tidspunkt, siger borgmesteren med henvisning til kommunens økonomiske kvaler, der har fået flere til at nævne, at det ikke er tiden at bruge to millioner af kommunens kroner på dyrehaveprojektet.

De penge skal bruges, forsikrer Steen Dahlstrøm. Det kan også ende med, at det bliver kommunens bidrag til den 12 millioner kroner dyre naturpark.

- Vi har rigtig god kontakt til flere af de store fonde, som jeg regner med giver noget i løbet af en måneds tid. Ikke i samme størrelsesorden, men måske tre eller fire millioner kroner. Så er vi på mindst 10, regner borgmesteren ud.
Syv kilometer hegn - den gule linje på kortet - skal der sættes op inden 1. april næste år, hvis der skal kron- og dådyr i parken i 2009. kort: cowi og mikkel petersen
Syv kilometer hegn - den gule linje på kortet - skal der sættes op inden 1. april næste år, hvis der skal kron- og dådyr i parken i 2009. kort: cowi og mikkel petersen
Foto: Hans Østergaard

Unikt projekt

At naturparken i Middelfart får en tredjedel af de 15 millioner kroner, Skov- og Naturstyrelsen råder over til grønne partnerskabsprojekter, forklarer Søren Strandgaard således:

- Det er unikt, at kommunen har reserveret så velbeliggende, bynære arealer til en naturpark. Der er samspil med Lillebælt, hvortil der er kig fra flere steder i området, som også rummer et kulturmiljø med blandt andet Hindsgavl. Det hele bindes sammen af naturparken, siger Søren Strandgaard.

Der er da også tale om en ekstraordinært stor pengegave. Normalt ydes der tilskud i størrelsesordenen en halv til en hel million fra puljen.

Nu skal der arbejdes

For få måneder siden blev alle planer - grudet kommunens økonomiske kvaler - om at sætte kron- og dådyr ud næste forår droppet.

Nu lever planerne igen. Men det kræver hurtigt arbejde og venligtsindede vejrguder.

- Nu skal der laves en licitation. Og så skal vi have en mild vinter. Der skal rejses syv kilometer hegn inden 1. april, fortæller Steen Dahlstrøm.

Datoen 1. april skal tages meget bogstaveligt. Det er sidste chance for at få råvildt fra Jægersborg Dyrehave leveret. Ellers bliver det først til april 2010.

- Og dyrene skal være her. Det er dem, der skal trække folk til, siger Steen Dahlstrøm.

Et gyldent håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce