Et center er en nødvendighed

Kunder er der stadig masser af i gågaden i Middelfart. Men hvis butikkerne skal vinde i konkurrencen med nabobyerne, skal byen også have et indkøbscenter.
Foto: HANS ØSTERGAARD

Et center er en nødvendighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uvildig rapport peger på et overdækket butikscenter som vejen frem, hvis Middelfart skal klare sig i konkurrencen om kunderne

MIDDELFART: Hvis detailhandelen i Middelfart skal klare sig i konkurrencen med Fredericia, Kolding, Vejle og Odense, er der kun én vej: Byen skal have et overdækket indkøbscenter i nær tilknytning til gågaden.

Så kontant lyder vurderingen fra firmaet ICP, som på vegne af Middelfart Kommune har analyseret detailhandelen i hele kommuen.

Dermed passer analysen som fod i hose til det projekt for rådhusgrunden, som Lillebælt Gruppen lavede i samarbejde med Middelfart Sparekasse og Kvickly. Fire konsortier har lagt billet ind på at købe og udvikle rådhusgrunden, men Lillebælt Gruppens projekt, der som det eneste indeholder et decideret indkøbscenter, bliver ikke realiseret. Allerede i maj meldte Lillebælt Gruppens salgschef ud, at firmaet ikke længere fornemmede, at det var med i kapløbet om at overtage rådhusgrunden.

Med analysen i hånden ærgrer Kvickly-direktør Ole Juel Jakobsen, der også er formand for handelsstandsforeningen, sig endnu mere over, at kommunen forkastede det projekt.

- Det har har været et guldkorn lige til at samle op, siger Ole Juel Jakobsen, som har to kasketter på i forhold til Lillebælt Gruppens projekt, da det var planen at sammenbygge centret med Kvickly.

- Men den øvrige bestyrelse i handelsstandsforeningen har også meldt klart ud, at den støttede det oplæg, siger Ole Juel Jakobsen.

Færre handler lokalt

Ifølge rapporten fra ICP gør færre deres indkøb lokalt i dag end for 10 år siden. Og byrådet skal finde plads til mindst 10.000 kvadratmeter til butikker i midtbyen, hvis handelen skal klare sig i konkurrencen.

Hvis arealet skal udlægges i form af et center, skal det ifølge Ole Juel Jakobsen være på rådhusgrunden.

Ingen alternativer

- Der er ingen alternativer. Rapporten siger meget klart, at det skal være i tæt kontakt til det eksisterende handelsliv, siger han.

Selv om Lillebælt Gruppen har meldt ud, at forhandlingerne med kommunen var afsluttet, håber Ole Juel Jakobsen på nye kommunale vinde.

- Jeg håber, at byrådet tager det her alvorligt. Den endelige beslutning er ikke truffet endnu, siger Kvickly-direktøren.

Det er kommunaldirektør Søren Andersen, der fører forhandlingerne om rådhusgrunden for Middelfart Kommune.

Han fortæller, at det først og fremmest er et spørgsmål om, hvorvidt økonomien kan hænge sammen, før der kan skrives under på en kontrakt med en af de fire bydere på rådhusgrunden.

- Men så længe byrådet ikke har talt, er alle fire formelt i spil, siger Søren Andersen, der heller ikke afviser, at forhandlingerne kan have medført ændringer i forhold til de fire oprindelige projekter.

Et center er en nødvendighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce