Erhvervslivet ønsker storkommune


Erhvervslivet ønsker storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORDRIFT: Fredericias virksomheder byder en stor Lillebæltkommune velkommen

LILLEBÆLT:Mens der er politisk uenighed om fordele og ulemperne ved en stor Lillebæltkommune, der bygger bro over Lillebælt, så er der ikke nogen vaklen i geledderne hos erhvervslivet i Fredericia.

Det viser en undersøgelse, Fredericia Erhvervsforum netop har gennemført. Undersøgelsen viser, at 81 procent af de 178 virksomheder, der svarede på spørgsmålene i undersøgelsen ønsker en sammenlægning af Middelfart og Fredericia.

Børkop måske med

Samtidig viser undersøgelsen, at erhvervslivet ikke er afvisende over for at lukke Børkop med ind i den store Lillebæltkommune. 55 procent af de medvirkende er venligt stemt over for en kommunemodel der består af Middelfart, Fredericia og Børkop.

Bestyrelsesformanden i Fredericia Erhvervsforum, Jens Frigast Christensen, giver her sit bud på medlemmernes ønske om at blive knyttet sammen med Middelfart:

- Min subjektive vurdering er den, at vores medlemmer ser det som en naturlig udvikling, at Fredericia fusionerer med Middelfart, hvor mange af deres medarbejdere kommer fra, siger Jens Frigast Christensen.

Han peger samtidig på, at der i erhvervslivet er et ønske om, at vi får en kommune, der i størrelse kan matche Kolding og Vejle.

En stærk kommune

Undersøgelsen fra Fredericia Erhvervsforum er læst med interesse på erhvervskontoret i Middelfart. Og Erhvervschef Niels Chr. Hammelev fortæller, at resultatet svarer godt til de strømninger, han møder på sin vej rundt i det nordvestfynske erhvervsliv.

- Det er min klare vurdering, at en stor del af virksomhederne på Nordvestfyn er tilhængere af en storkommune sammen med Fredericia. Ude på virksomhederne er der ikke så mange følelser blandet ind i spørgsmålet. Istedet ser man perspektiverne i en stærk kommune, der er stor nok til at gøre sig gældende, siger Niels Chr. Hammelev.

Han siger videre, at han også oplever erhvervsledere, der er tilhængere af en ren nordvestfynsk kommune bestående af Middelfart, Nørre Aaby og Ejby. Ifølge Niels Chr. Hammelev kølnes ønsket om en stor Lillebæltkommune i takt med at man bevæger sig ind på Fyn og dermed væk fra Middelfart og Fredericia.

- Men i spørgsmålet, om Middelfart Kommune skal forblive selvstændig, er der klar enighed blandt vores medlemmer:Alle er enige om, at Middelfart ikke kan stå alene, siger Niels Chr. Hammelev.

Erhvervslivet ønsker storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce