Erhvervschefen på vigtig mission

Niels Chr. Hammelev, Middelfarts nye erhvervschef. 1. januar overtog han jobbet efter Paul Milgaard.
Foto: Hans Østergaard

Erhvervschefen på vigtig mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPERATION VÆKST: Middelfarts erhvervschef ser udvikling af erhvervslivet som en del af en større helhed

NORDVESTFYN: Navnet er Hammelev, Niels Chr. Hammelev. Kontraktansat i erhvervslivets tjeneste med primært operationsfelt på Nordvestfyn og i den øvrige del af Trekantområdet. Aflønnet af erhvervslivet og Middelfart Kommune. Mission: Sikring af gode betingelser for vækst i områdets erhvervsliv.

Sammenligningen mellem en britisk efterretningsagent og Middelfarts nye erhvervschef falder lige for. Hammelev virker målrettet, kompetent og - ikke uvæsenligt - i besidelse af humor.

To vigtige detaljer adskiller dog erhvervschefen fra Agent 007:

Niels Chr. Hammelev er ikke på nogen hemmelig mission, og han har ikke licens til at dræbe. Faktisk er hans vigtigste mission at bevare og skabe nyt liv gennem synlighed, åbenhed og så selvfølgelig hårdt arbejde.

Trives i felten

Men hvem er den 36-årige Holstebro-dreng, der siden årsskiftet har siddet i chefstolen på Middelfart Erhvervscenter?

Først og fremmest er han faktisk ikke en chef, der sidder i chefstolen. Han trives bedst i felten.

- Erhvervslivet skal mødes på hjemmebanen. Mine vigtigste arbejdsopgaver løser jeg ikke her på kontoret. De løses ude på virksomhederne, hvor jeg kan være en slags gateway til løsningen af et problem ved hjælp af mit netværk. En af mine roller bliver at styrke det lokale netværk mellem virksomhederne, siger Niels Chr. Hammelev og lægger an til at uddybe.

Men inden han får lov til at fortælle mere konkret om sin mission, var det måske en idé at se nærmere på, hvad han bygger sine planer og visioner på. Så her følger et udpluk fra Niels Chr. Hammelevs CV:

Broget karriere

Skovarbejder, tjener, uddannet civiløkonom, annoncekonsulent, erhvervschef i Egtved, projektleder i selskab delvist ejet af Lego, administrerende direktør og partner i firma, hvor han i dag er bestyrelsesformand.

Ovenstående er blot et udpluk af et foreløbigt karriere-forløb, hvor der også er blevet tid til at spille golf og bridge, mens det private og professionelle netværk er blevet passet i klubben Round Table i Egtved.

For seks år siden kom også datteren Asta Birgit ind i billedet.

Men nu må vi hellere lade erhvervschefen fortsætte, hvor han blev afbrudt for et øjeblik siden.

Praktiker

- En af mine styrker er, at jeg har drevet virksomhed selv. Så jeg ser mig selv som en praktiker med solide kompetencer inden for forretningsudvikling, projektledelse, produktudvikling, administration og økonomistyring, siger Niels Chr. Hammelev.

Han har opstillet en række mål med sit arbejde:

- Jeg skal først og fremmest ud og besøge virksomhederne i området for at blive i stand til at styrke det lokale netværk, siger Niels Chr. Hammelev, der peger på, at et øget lokalt samarbejde kan være en af nøglerne til vækst.

- Vi skal naturligvis have fokus på de store markeder uden for vores nærområde. Men vi skal altså samtidig huske at handle hos hinanden, siger han.

En anden stor opgave bliver markedsføreningen af den lokale erhvervsjord.

- Vores beliggenhed midt i landet er unik. Min opgave bliver at sælge Middelfart bedst muligt. Folk, der overvejer at starte virksomhed, skal fra start føle sig velkomne hertil, siger Niels Chr. Hammelev.

Trekantområdet

Han understreger, at hans mission ikke udelukkende handler om at se isoleret på Middelfart.

- Nordvestfyn er en del af en helhed i Trekantområdet. Hvis væksten stimuleres i det område, styrker det også Middelfart. For erhvervslivet har kommunegrænser ikke den store betydning. Det handler om noget helt andet, siger han og uddyber:

- Erhvervsudvikling drejer sig ikke kun om prisen på erhvervsjord. Udviklingen i Middelfart hænger nøje sammen med de tilbud, byen og området i øvrigt kan mønstre. Og her er den nye Kulturø et kæmpe aktiv. Den nye havn bliver en driver, der kan trække udviklingen i vores område, siger erhvervschefen.

Han glæder sig til at kunne bidrage med at sikre aktivitet på havnefronten, A.C. Hansens nedlagte kulplads, de kommunale erhvervsarealer og i de mange tusinde kvadratmeter bygninger, Middelfart Sparekasse og KPCByg netop har købt i Teglgårdsparken.

Om missionen lykkes, vil de kommende år vise. Traditionen tro bliver erhvervschefen nøje bedømt af erhvervslivet, byrådet og erhvervsrådet.

Akkurat som i en klassisk James Bond-film. Den vidtfavnende Holstebro-dreng vil både møde fjender og venner på sin vej mod målet i Middelfart.

Erhvervschefen på vigtig mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce