Er Middelfart Kommune "Årets almene kommune" 2018?

Lige nu er Boligforeningen Lillebælt og Boligkontoret Danmark i samarbejde med Middelfart Kommune ved at bygge nye almene lejeboliger i både Middelfart, Skrillinge, Nr. Aaby og Ejby. Her ses det kommende etagebyggeri på den gamle taxagrund midt i Middelfart. Foto: Boligkontoret Danmark

Er Middelfart Kommune "Årets almene kommune" 2018?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune er indstillet til Boligkontoret Danmarks jubilæumspris "Årets almene kommune". Prisen går til den kommune, som yder en særlig indsats for de lokale almene boligselskaber.

Middelfart: Middelfart Kommune er en af i alt fire kommuner, der er indstillet til "Årets almene kommune". Prisen er oprettet af Boligkontoret Danmark, som har 70 års jubilæum i år.

- At blive indstillet til prisen "Årets almene kommune" er et skulderklap for den indsats, vi har ydet for de almene boliger, som er et indsatsområde, der betyder rigtig meget for os, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Lige nu er boligforeningen Lillebælt og Boligkontoret Danmark i samarbejde med Middelfart Kommune i gang med at bygge almene boliger i Middelfart, Skrillinge, Nørre Aaby og Ejby. Boligforeningen Lillebælt har godt 1170 boliger i Middelfart Kommune. Prisen "Årets almene kommune" går til den kommune, som har et særligt engagement i samarbejdet med de almene boligselskaber.

- Det er Boligkontoret Danmarks mål, at udviklingen af vores lokalområder skal ske i et tæt og konstruktivt samarbejde med den respektive kommune - for eksempel i forbindelse med større renoverings- og moderniseringsopgaver, i udvikling af nybyggerier eller i løsningen af boligsociale opgaver, udtaler Boligkontoret Danmarks formand Klaus Bentzen.

Middelfart arbejder med fællesskaber

I udvælgelsen, af hvilken kommune som kan kalde sig årets mest almene, bliver der lagt vægt på, hvor god kommunen er til at samarbejde med boligselskaberne i dens politikker og strategier. Det kan for eksempel være byudvikling og socialpolitik (ældre, handicap, sundhed) og erhvervs- og kulturpolitik. Hvor god kommunen er til at overholde tidsfrister og indrapportering spiller også ind i bedømmelsen.

- I Middelfart Kommune arbejder vi meget med fællesskaber, og et samarbejde med de almene boligselskaber er oplagt for den slags fællesskaber, der rækker ud over os selv, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

- Vi oplever lige nu en stor interesse for tilflytningen i vores kommune og et stort pres på lejeboligmarkedet. Det vil vi gerne honorere, og det kræver et godt samarbejde med boligselskaberne, siger Johannes Lundsfryd Jensen og pointerer.

Udover Middelfart er Esbjerg, Horsens og Vejen indstillet til prisen. Vinderen offentliggøres i november.

Er Middelfart Kommune "Årets almene kommune" 2018?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce