Engelske fagforeningsfolk besøger Middelfart


Engelske fagforeningsfolk besøger Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: En række nordvestfynske tillidsfolk, der er gået sammen i såkaldt Grænseoverskridende Arbejde og har besluttet at tage kampen op mod den tiltagende globalisering og internationalisering af store lokale arbejdspladser, har inviteret 15 engelske top-fagforeningsfolk til at besøge Middelfart på tirsdag.

Besøg i Bruxelles

Besøget af de engelske top-fagforeningsfolk i Middelfart er en foreløbig kulmination på 25 nordvestfynske tillidsfolks grænseoverskridende arbejde.

De 25 tillidsfolk har således holdt en halv snes kursusrækker med besøg på store danske virksomheder, hvor direktører og koncernchefer fremlagde deres strategier og besvarede spørgsmål.

Men tillidsfolkene har også været i Bruxelles for at forbedre deres sprogkundskaber og blandt andet besøgt Dansk Arbejdsgiverforenings og LO's repræsntation i Bruxelles samt parlamentet, ligesom man besøgte en række fagforeningsrepræsentanter.

Uddannelse et must

Formålet med Det Grænseoverskridende Arbejde er at ruste tillidsfolk i forbindelse med den stigende globalisering inden for virksomhederne.

Således er lydpottefabrikken Walker Danmark i Middelfart for længst overtaget af Tenneco-koncernen med 22.000 ansatte på europæisk plan. Og søm- og skruefabrikken NKTi Middelfart er overtaget af ETW-koncernen med 25.000 ansatte på verdensplan.

På den baggrund er det blevet et must for en række tillidsfolk fra Nordvestfyn og SiD-forbundet, at tillidsfolk og sikkerhedsfolk bliver stillet over for problemer som fastholdelse af lokale arbejdspladser inden for de store koncerner.

I den forbindelse stilles krav om øget opkvalificering og uddannelse for fortsat at sikre job til medlemmerne.

På tur med "Mira"

Programmet for de 15 engelske top-fagforeningsfolks besøg i Middelfart på tirsdag byder blandt andet på en sejltur med frokost om bord på turbåden "Mira".

Derefter vil de hos SiD i Middelfart få en præsentation af det danske a-kassesystem ved Torben Fischer, a-kassesekretær.

Desuden bliver der præsentation af Arbejdsformidlingens arbejde og samarbejde med lokale afdelinger om ledige ved AF-chef Jørgen Borg, og information om SiD's projektarbejde i lokalområdet ved projektkoordinator Lone Andersen.

Engelske fagforeningsfolk besøger Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce