En tredje bro over Lillebælt?: Lundsfryd utilfreds med ministersvar - går nu til folketingspolitikere

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) vil have en VVM-undersøgelse sat i gang for at fastslå, hvor en tredje bro over Lillebælt skal ligge. Og han er ikke tilfreds med det svar, trafikminister Ole Birk Olesen (LA) har givet på en henvendelse fra Trekantområdet Danmark. Foto: Louise Holmgaard Nielsen.

En tredje bro over Lillebælt?: Lundsfryd utilfreds med ministersvar - går nu til folketingspolitikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S) er ikke beroliget af det svar, som trafikminister Ole Birk Olesen har givet på en henvendelse fra de syv borgmestre i Trekantområdet vedrørende en mulig tredje bro over Lillebælt.
  • Lundsfryd vil have de regionale folketingsmedlemmer til at lægge pres på for at få en VVM-undersøgelse på finansloven snarest.

Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) mangler et blik for, hvad der sker med trafikken i Trekantområdet.

Det mener Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S), der ikke er beroliget af det svar, som ministeren har givet på en henvendelse fra de syv borgmestre i Trekantområdet vedrørende blandt andet en tredje forbindelse over Lillebælt.

Beregninger viser nemlig, at der allerede i 2030 vil være "kristisk trængsel" på de nuværende broer.

- Og "kristisk trængsel" er samme kategori, som vi har på den vestfynske motorvej nu. Derfor er jeg nødt til at komme med en stærk opfordring til ministeren om at tage det her alvorligt, siger Johannes Lundsfryd, der også er næstformand i Trekantområdet Danmark.

Ole Birk Olesen har i sit svar på henvendelsen skrevet følgende om en tredje Lillebæltsforbindelse: "En parallelforbindelse over Lillebælt er ikke umiddelbart blandt de projekter, der står øverst på regeringens liste over projekter, der skal gennemføres i den nærmeste fremtid. Med de seneste års trafikvækst på Lillebælt kan det dog være hensigtsmæssigt at gennemføre opdaterede trafikberegninger af en parallelforbindelse, hvor der også tages højde for aflastningen fra eventuel fast forbindelse over Kattegat fra 2030'erne."

Går til folketingspolitikere

Den formulering er Johannes Lundsfryd langtfra glad for.

- En Kattegatforbindelse ligger for det første meget langt ud i fremtiden, og for det andet findes der allerede Cowi-beregninger, der viser, at en sådan forbindelse højst kan udskyde behovet for en tredje bro over Lillebælt med tre-fire år. Derfor mener jeg, at vi må have en VVM-undersøgelse af en tredje bro på finansloven snarest. En sådan undersøgelse vil kunne afgøre, præcist hvor det er hensigtsmæssigt at lægge den tredje bro over Lillebælt, og det er næste oplagte skridt at tage, siger Middelfart-borgmesteren.

Han vil have punktet på dagsordenen, når Trekantområdet Danmark holder sit næste dialogmøde med de regionale folketingspolitikere.

- Ole Birk Olesen er valgt i Østjylland, og måske er det derfor, han har så stor fokus på en Kattegatforbindelse. Men så må vi jo bede de folketingspolitikere, der er valgt i Trekantområdet om at tage sagen op i stedet, siger Lundsfryd.

En tredje bro over Lillebælt?: Lundsfryd utilfreds med ministersvar - går nu til folketingspolitikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce