En stor sø neden for kirken i Nørre Aaby


En stor sø neden for kirken i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NØRREAABY:Trods sønderjyde af fødsel har Hans Buch, Nørre Aaby, brugt knap tre år på at blotlægge Nørre Aaby Kirkes historie.

I dag er manuskriptet til en bog på 120 sider færdig og klar til at gå i trykken.

- Jeg er i fuld gang med at søge fonde og finde sponsorer, og jeg forventer, at bogen er på gaden senest til jul, siger Hans Buch og tilføjer, at bogen bliver trykt i 500 eksemplarer.

Det var i sin egenskab af formand for menighedsrådet, at Hans Buch i sin tid fik interesse for kirkens historie.

Han begyndte at grave i gamle arkiver og indsamle alt det materiale, han kunne få fat i bl.a. fra Rigsarkivet og Landsarkivet.

- Jeg havde mere end en hyldemeter mapper med papirer og fotos, og besluttede derfor at skrive en bog om kirken og sognet, forklarer Hans Buch.

Ivrig lokalhistoriker

Nørre Aaby Kirkes historie går helt tilbage til 1180-1220. Dengang var der sandsynligvis en stor sø neden for kirken, så man har kunnet sejle ind til byen via åen.

- Det forklarer kirkens placering midt i landskabet, mener Hans Buch, der er født i Haderslev, men flyttede til Nørre Aaby for 43 år siden.

I 25 år var han folkeskolelærer på Nørre Aaby Skole, men skiftede retning og var i 10 år indehaver af den nu nedlagte stentøjsfabrik Brangstrup Stentøj.

I dag er han pensionist og ivrig lokalhistoriker. Han har tidligere været medforfatter på bogen "En by blev til", der fortæller om Nørre Aabys opståen. Desuden har han i flere år været medredaktør på Vends Herreds Årbog.

For øjeblikket er skriveriet dog lagt på hylden til fordel for arbejdet med et stort relief på to gange to meter til Frimurerlogen i Middelfart.

- Men jeg har planer om at skrive en bog om den lokale maler Jørgen Aabye, der døde i 1959.

En stor sø neden for kirken i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce