En snak ved køkkenbordet


En snak ved køkkenbordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles økonomi plejer at være første, sikre tegn på et stabilt og varigt forhold mellem mennesker, der holder af hinanden.

I nogle tilfælde er det også første kimen til skærmydsler og skilsmisse.

Som borgere i Middelfart Kommune har vi også en slags fælles økonomi - styret af administration og politikere.

Og med denne weekends indledende nyheder om hæslige budget-overskridelser kan man næsten mærke blodet fryse til is i årerne. For hvad foregår der?

Det er kun med den allerstørste selvkontrol, når vi hver især tager vores politikere og embedsmænd om skuldrene, sætter dem ved køkkenbordet og ser dem ind i øjnene med en fortrolig mine og siger:

- Skat, der er vist noget, du ikke har fortalt!

For der er ikke noget at sige til, hvis forholdet mellem borgere og administration knirker for tiden. Det er ikke første gang i 2008, de røde tal er galopperet fra såvel forvaltning som politikere.

Allerede i februar blev der konstateret et markant overforbrug på budgetterne.

Nu kan vi jo ikke alle pakke vores sydfrugter og smække med døren på vej ud som fornærmede ægtefolk. I ethvert fællesskab må der sluges et par kantede kameler, tilgives og håbe på bedre tider.

Men vi må samtidig sende et glasklart signal om, at det her er helt uacceptabelt. For det handler ikke bare om tal på et stykke papir.

Det handler om pasningen af vores børn, vores syge og vores handicappede. Det handler om servicen over for vores ældre. Det handler sandsynligvis for nogle af os også om vores job.

Vi har brug for en heftig gang forårs-rengøring i den rodebutik, Middelfarts økonomi tilsyneladende har udviklet sig til, og hvad enten problemet er opstået i forvaltningen, på chef-niveau eller blandt de politisk ansvarlige, så er det de sidste - politikerne - vi har valgt til at slås for os.

Vi har som borgere i Middelfart Kommune lige nu et stort behov for at blive forsikret om, at der tages hånd om økonomien, så de service-ydelser, vores skattekroner vitterligt skal gå til, også bliver brugt til at levere et ikke bare anstændigt, men tilmed solidt serviceniveau.

Og det er politikernes opgave at sende det signal.

Anger og tilgivelse er en god ting. Men når krybben er tom, bides hestene.

Sådan noget gør forbandet ondt.

Hav en fortsat god weekend.

En snak ved køkkenbordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce