Efter sommerferien bliver det muligt at købe over 50 parcelhusgrunde ved Falstersvej.

Middelfart: Det kommer til at koste dig omkring en million kroner, hvis du ønsker at købe en byggegrund på det nye boligområde ved Falstersvej i Middelfart, hvor der i alt bliver plads til 250 boliger fordelt på parcelhuse, rækkehuse, terrassehuse og et bofællesskab.

Priserne blev offentliggjort, da Middelfart Kommune mandag aften holdt borgermøde om lokalplanforslaget, som er i høring frem til 11. februar.

Kommunen ejer selv en del af det 15 hektar store område, som ligger op mod Jyllandsvej, mens Lillebælt Gruppen står for området ned mod Strandvejen.

På mødet blev det oplyst, at de første grunde bliver sat til salg til august i år, og i første omgang bliver der Lillebælt Gruppens grunde, som kan erhverves.

Prisen på Lillebælt Gruppens formentligt 24 grunde bliver mellem 950.000 og 1,3 millioner kroner alt efter placering og størrelse. De kommunale parcelhusegrunde, som der bliver 32 af, bliver også sat til salg efter sommerferien, og plan- og byggechef Jørgen Knudsen fortalte, at de vil koste én million kroner og opefter.

Grundstørrelserne på parcelhusgrundene, hvor der kan bygges åben-lav, bliver på mindst 650-700 kvadratmeter.

- Det er minimumsstørrelsen, så de vil variere efter, hvordan udstykningen bliver lagt til rette. Ned mod vandet vil de typisk komme til at ligge på mellem 650 og 800 kvadratmeter, forklarer Jørgen Knudsen.

Netop grundstørrelserne var noget, som to ud af de omkring 75 fremmødte til borgermødet havde bemærket.

Martin og Betina Kajhøj Johnsen bor i Stilling ved Skanderborg, men da Betina arbejder i Middelfart, overvejer familien, der også inkluderer to børn og en på vej, at flytte til området.

- Det er nogle små grunde. Der kan jo næsten ikke blive plads til en garage, sagde Martin Kajhøj Johnsen, der ellers synes godt om projekter.

- Det ligger tæt på vandet og på motorvejen, sagde Martin Kajhøj Johnsen, som ikke er afskrækket over prisen.

- Der, hvor vi bor, koster de 1,4 til 1,7 millioner kroner, sagde parret, der også havde set på grunde ved Abelonelunden i Strib.

De vil nu tage hjem og overveje situationen. For dem handler det først og fremmest om at få solgt huset i Stilling, inden de vil tage stilling til, om det er ved Falstersvej, at deres fremtid ligger.

Jørgen Knudsen forklarer, at der er en årsag til størrelsen på grundene.

- Det er set i forhold til de store grønne arealer, der er i området. Hvis man ikke har mange grønne arealer, kan man planlægningsmæssigt sige, at det skal være større grunde. Men her synes vi ikke, at der er behov for så store nogle grunde, siger Jørgen Knudsen.

Hvem, der skal sælge de kommunale grunde, er ikke besluttet. Opgaven kommer i udbud.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.