En ikke helt almindelig klasse

3 Real B 1968 50 år efter dimissionen. En elev færre, ved hovedindgangen og med næsten samme opstilling som i 1968. Inklusiv den samme gamle balancebænk fra gymnastiksalen. Privatfoto

En ikke helt almindelig klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 års jubilarerne fra 3. real B 1968 fra Ejby Skole bryder statistikken - ingen af dem er således blevet skilt eller har alvorlige sygdomme 50 år efter, at de forlod skolen.

Ejby: 3. Real B 1968 mødtes mandag 18. juni til 50-års jubilæum. 15 af de 16 elever mødte op - en elev er ikke mere.

Klassen havde sat Ejby Skole og Rikke Boelstofte i stævne kl. 10, hvor klassen blev budt på kaffe i lærerværelset.

Herefter guidede Rikke klassen rundt i halvanden time, Hvor de gamle elever, så kunne se hvordan skolen ser ud anno 2018. Der er sket masser af ændringer på de 50 år. For eksempel er topmoderne lokaler med en masse IT-udstyr blevet installeret.

Skolens gamle gymnastiksal er ved at blive totalt renoveret med blandt andet en tilbygning. Jubilarerne nød rundvisningen, der også bød på historien om skolens kendte egetræ fra 1915. Det står midt i skolegården, og blev plantet i forbindelse med at kvinderne fik stemmeret.

Jubilarerne var selvfølgelig også i deres gamle klasselokale under taget med skråvægge, hvor der nu er forberedelsesrum til undervisning.

Jubilarerne besøgte også undervisningen i tre forskellige klassetrin, og så og hørte hvordan undervisningen gennemføres i dag. Her kunne de gamle elever så tilføre lidt historier fra samme skole årgang 1968. For eksempel at eleverne dengang stod på rækker/klassevis i skolegården og herefter, efter tur, blev kaldt ind i aulaen til fælles morgensang.

3 Real B 1968 ved dimissionen fra Ejby Folke- og Realskole for 50 år siden. Privatfoto
3 Real B 1968 ved dimissionen fra Ejby Folke- og Realskole for 50 år siden. Privatfoto

Knuser statistikken

Herefter gik turen til Fjelsted Skov Kro, hvor alle fik tre minutter til kort at fortælle, hvad der var sket siden 1968.

Tre ting gør jubilæumsklassen 3. real B 1968 til noget ekstraordinært: Ingen af de 15 fra klassen er blevet skilt. Ingen af de 15 elever lider eller har lidt af alvorlige sygdomme. Og kun én af eleverne gik gymnasievejen.

Det gav efterfølgende debat, især i henhold til, hvad statistikken viser på disse områder i dag. Jubilarerne blev da også enige om at de var en helt speciel klasse. Ifølge dem selv "Den bedste der er udklækket på Ejby Folke - og Realskole nogensinde". Dagens højdepunkt var en gammel smalfilm optaget af lærerne Åse og Hans Lund i Østrig, da lærerparret var sammen med klassen en uge i Zell Am See i 1967.

En ikke helt almindelig klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce