En hånd til katastrofens ofre


En hånd til katastrofens ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NØDHJÆLP: 15.000 kroner rocket ind til Asien-hjælpen i Ejby Hallen

EJBY: Der blev spillet badminton i Ejby Hallen lørdag eftermiddag til klokken 16. Men allerede klokken 18 var scenen sat op, bordene på plads og de levende lys tændt. Fem timer senere - klokken 1.00 - var der kun oprydningen tilbage, men samtidig kunne der også skrives en check på 15.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp og ofrene for flodbølgekatastrofen i Sydøstasien.

Og i går eftermiddag tog de lokale håndboldhelte igen over på halgulvet.

- Det har været helt overvældende, som folk har været parate til at give en hånd med, siger Jesper Buch, én af de tre initiativtagere til landets mindste festival - Balslev Festival - som der næsten var tale om for en vinteraften rykkede ind under haltaget.

Det gjorde den som en konsekvens af flodbølgekatastrofen, og fordi en idé forrige tirsdag aften blev født: Der skulle rockes penge ind til ofrene.

Derefter gik alt meget hurtigt - så hurtigt, at end ikke alle navne kunne nå at komme med på plakaterne, der også i hast måtte sættes op.

- Hvis vores plakattrykker skulle nå det, var det nødvendigt at få dem trykt, endnu før vi havde alle navne på plads, fortæller Søren Kock, en anden af festivalens ankermænd.

Men plakaterne gjorde det ikke alene. Der blev sat telefonkæder i gang via sms-beskeder, og på den måde lykkedes det ligeledes i hast at få bredt budskabet ud om, at man kunne støtte flodbølgeofrene og samtidig have en god aften med god musik.

Det var som nævnt en pludselig indskydelse tirsdag aften den 4. januar, som satte skub i arrangementet. Inden for tre timer var Ejby Hallen, lydanlæg, musik, hjælpere, plakater og brandvagter orienteret og booket, og alle stillede sig gratis til rådighed.

Det var tre kopibands af den sædvanlige Balslev Festival kvalitet, Buddhas Blues Band, Anastacia-Jam og Mighty Jack and the Flashbackssom leverede musikken, og på den måde var der festival over arrangementet.

Men der var også lejlighed til reflektion, da sognepræst Jens Rothmann, Ejby, åbnede arrangementet, og konstaterede, at det nytter at gøre noget - også at arrangere en koncert.

- Det er et godt arrangement i en god sags tjeneste, som vi helt støtter, konstaterede Lars Hansen og Allan Nielsen fra den lokale dartklub.

Klubben havde droppet sin spilleaften og ladet pilene ligge, og halvdelen af medlemmerne var taget til hallen, hvor de ud over billetprisen også lagde ekstra 1000 kroner oveni til nødhjælpen. Ved indgangen, var der sat indsamlingsbøsser op, så alle ud over billetprisen på 50 kroner kunne støtte efter lyst og evne.

- Vi er glade for den opbakning ikke mindst fra "ukendte frivillige", vi har fået, siger Jesper Buch.

En hånd til katastrofens ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce