En gave der forpligter


En gave der forpligter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prøv at sætte dig til rette i din indre helikopter og let fra jorden, så du kan se Middelfart Kommune sådan lidt oppefra. Lidt på afstand af den daglige trummerum, hvad enten det er marina-hygge eller fnidrede konflikter, det handler om.

Middelfart Kommune har fra naturens hånd fået to helt basale gaver i det, kloge mennesker kalder et "moderne, globalt lokalsamfund".

1. Her er vand, vand, vand, sand og strand, så langt øjet rækker.

2. Placeringen er så central, at man skal være mere skeløjet end ham den krøl-hårede fra hedengangne Marx-brothers for ikke at se de åbenlyse fordele.

Gaven udmønter sig ikke kun i et stort antal turister i sommerperioden. Den giver også arbejdspladser, og selv om husprisernes himmelflugt også har ramt loftet her, så er der generelt ingen grund til klage.

Servicefag som hoteldrift og turisme flytter i disse måneder til Middelfart. Og senest har Region Syddanmark besluttet at samle både retspsykiatrien og hele psykiatriens sygehusledelse i Middelfart.

Allerede i morgen kommer den første gruppe af ledere og medarbejdere til byen, og det er da slående, at 37 ud af 41 medarbejdere trods flytningen fra Odense, Esbjerg og Vejle har accepteret at følge med. Kunne det tænkes blandt andet at have med den uhyre centrale placering at gøre?

Men gaver som Middelfarts forpligter. Det er op til os, der bor her, at forvalte naturen og placeringen optimalt - blandt andet ved at sørge for, at det liv, der leves her midt i smørhullet, også er attraktivt. Når den indre helikopter zoomer ind og atter rammer landjorden, kan man sagtens få øje på behovet for flere frivillige hænder i foreningerne og en fælles følelse af at kunne. Det er ikke kun op til politikerne og "kommunen" at gøre noget.

Det skal du og jeg også, hvad enten adressen hedder Middelfart, Strib, Gamborg eller Gelsted.

Initiativer som jazz-festival, Rock Under Broen, Gelsted Marked og Balslev Festival hører til bannerførerne. Men en træner-tjans hos de lokale lilleputpiger eller en bestyrelsespost i pensionistforeningen er lige så værdifuld for nærmiljøet.

Og glem ikke debatten. Stiftstidendes redaktion i Middelfart er stadig i færd med at samle stemmer til et web-panel, og vi kan godt bruge flere deltagere.

Fortsat god weekend.

En gave der forpligter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce