En ganske særlig hest

Dorthe Sjøbeck Hoeck hygger i stalden med Polka Hit Nexen og hundene Max og Kalle.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

En ganske særlig hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorthe Sjøbeck Hoeck har med hesten Polka Hit Nexen vundet sølv ved ungheste-VM i dressur

NØRRE AABY: -Hun er den eneste hest, hvor jeg har ringet til ejeren og sagt, at hvis de manglede en til at ride hende, så skulle de endelig ringe.

Dorthe Sjøbeck Hoeck fra Hesselhøj Hestecenter i Nørre Aaby er klar i mælet, når hun skal fortælle om sit forhold til varmblodshesten Polka Hit Nexen.

Men den er også noget særligt, hesten, der med Dorthe på ryggen, som den første danske varmblodshest nogensinde, vandt medalje ved VM for unge dressurheste, i den tyske by Verden.

-Det er en klog hest med det rette temperament. Den vil gerne vises frem, forklarer hun.

Tidlige tegn på talent

Blandingen af intelligens, temperament og talent kunne allerede ses tidligt hos den unge hest.

-Allerede efter jeg havde redet hende første gang, gik jeg direkte ind til min mand og sagde, at jeg aldrig nogensinde havde redet en hest som hende her, fortæller Dorthe Sjøbeck Hoeck.

Hun red Polka Hit Nexen første gang, da hun havde hesten opstaldet i 2005. Men da den dengang tre år gamle hest blev solgt, fik de nye ejere hesten opstaldet et andet sted.

I et stykke tid i hvertfald. For Dorthe ringede som tidligere nævnt til de nye ejere, og efter halvandet år kunne hun igen gøre plads til hesten i sit ellers fuldt bookede hestecenter, da de nye ejere valgte at opstalde hesten i Nørre Aaby igen.

Siden da har Dorthe og Polkas samarbejde da også været succesfuldt. På parrets cv står flere imponerende resultater. Blandt andet en fjerdeplads ved sidste års VM samt en førsteplads ved seks års championatet ved Scandinavian Open.

Tredje gang

At det var Dorthe Sjøbeck Hoeck, der skulle blive den første dansker til at hente en medalje ved konkurrencen, kommer formentlig ikke som en overraskelse for kendere. I år var tredje gang, Dorthe deltog ved konkurrencen, og hver gang er hun sluttet som den bedste danske rytter. Konkurrencen har da også en særlig plads i Dorthes hjerte.

-Der er bare helt vildt mange danskere dernede, så det føles næsten som at være på hjemmebane, fortæller hun.

- Og så er det selvfølgelig også rigtig god reklame for Hesselhøj Hestecenter tilføjer hun.

Hestecenteret i Nørre Aaby har hun siden 1997 drevet sammen med sin mand Hans Jørgen Hoeck. Her har de syv ansatte og 70 opstaldede heste, heraf er omkring de 20 deres egne. Langt de fleste af hestene står kun opstaldet i kortere tid, før de sælges.

-Folk betaler for at have deres heste stående her, og så kommer potentielle købere her ligesom hos en bilforhandler og finder den hest, der passer til dem, fortæller hun.

Dorthe Sjøbeck Hoecks gode resultater har dog betydet, at hun for tiden har fem-seks heste, som efter planen skal være opstaldet i en længere periode, så de kan klargøres til konkurrencer.

-Det er ikke det man tjener de fleste penge på, men det er klart det, jeg synes er det sjoveste, siger Dorthe.

En ganske særlig hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce