De syv nuværende partier i Middelfart Byråd får formentligt kendte ansigter til at stå øverst på stemmesedlen til næste kommunalvalg

Selvom blot to partier har sat navne på de personer, som de mener, skal have borgmesterkæden om halsen i Middelfart, når der er kommunalvalg i november 2017, så tyder det allerede nu på, at det bliver velkendte navne, der står øverst på valglisten hos hver enkelt parti i kommunen.

Nuværende byrådsmedlem Regitze Tilma blev nemlig valgt som spidskandidat for Venstre for godt og vel ét år siden, ligesom hendes byrådskollega Morten Weiss-Pedersen fik De Konservatives støtte til at stå i spidsen tidligere på året - og i løbet af den kommende uge vil der blive sat navne på to yderligere spidskandidater.

DF holder nemlig generalforsamling på onsdag den 30. marts, og lokalformand Anton Pedersen tøver muligvis med at fortælle, hvad bestyrelsen ønsker, men spotter samtidig heller ikke nogen udfordrer til partiets nuværende gruppeformand i byrådet, Anni Tyrrestrup.

- Ikke mig bekendt, siger han.

Det samme gælder hos Enhedslisten, hvor der sættes navn på spidskandidaten ved partiets generalforsamling på tirsdag. Kontaktperson May-Brit Skytte forventer således ikke, at der ikke kommer nogen modkandidater til Paw Nielsen, der i dag repræsenterer venstrefløjspartiet.

- Jeg tænker det ikke umiddelbart, men jeg kan jo ikke sige noget om, hvad vores medlemmer synes, siger hun.

Dragmose er klar

SF venter på at udpege sit hovednavn til enten lige før sommerferien eller lige efter, forklarer Mikkel Dragmose-Hansen, der er partiets nuværende og eneste byrådsmedlem.

Men han er klar til at tage ansvaret på sine skuldre:

- Jeg melder mig gerne til det, og så er det op til medlemmerne, om de vil det, lyder det fra SF'eren.

Radikale Venstre venter ligeledes et stykke tid endnu med at vælge spidskandidat.

- Men der er ingen tvivl om for mig, at vores byrådsmedlem Agnete Damkjær, som sidder i sin anden periode nu, bliver vores spidskandidat, siger formand Helle Mortensen.

Største usikkerhed er der hos byrådets største parti, Socialdemokraterne, hvor borgmester Steen Dahlstrøm ved flere lejligheder har udtalt, at han endnu ikke har besluttet sig for, om han vil tage en ny tørn efter nu 30 år som Middelfart Kommunes førstemand.

Fællesledelsen hos partiet har generalforsamling i slutningen af maj, men det bliver først til efteråret - cirka ét år før valget - at partiet tager den endelige beslutning. Stiller han dog ikke op, er nuværende byrådsmedlem og gruppeformand Johannes Lundsfryd Jensen klar.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.