Ellerten er kørt i position igen

- Uden ellerten kører folk forkert herude. Det har vi hørt flere sige, siger Evald Mørk, som igen har fået den gule ellert parkeret ved indkørslen til Håre.
Foto: Hans Østergaard

Ellerten er kørt i position igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅRE: Den gule ellert er kørt i position igen ud til Assens-landevejen ved indkørslen til Håre - og nu er den vel at mærke mere gul end nogensinde. Den mørke reklametekst på siderne er nemlig fjernet.

- Jeg har talt med vicepolitimesteren i Middelfart, som har sagt god for, at den godt må stå der, hvis den bare er uden reklamer påmalet, siger Evald Mørk fra Kjærs Antik og Genbrug.

Også masterne på arealet, der før bar reklamevimpler for virksomheden Emballageruden, er på plads igen, men nu med dannebrogsvimpel i stedet for reklameflag.

Så nu mangler kun traileren, som før bar reklamer for Tvittel Lys, men den er foreløbig til reparation efter hærværk.

I forrige uge blev det slået fast i retten i Middelfart, at der ikke efter naturbeskyttelsesloven må reklameres på den pågældende måde det nævnte sted, men da var den utraditionelle reklame allerede fjernet.

- Men vi har hørt om flere, der, efter ellerten var fjernet, ganske enkelt er kørt forkert eller for langt. Ellerten har i flere år været et fast kendemærke, trafikanterne kunne orientere sig efter, siger Evald Mørk.

Fjernelsen af reklameteksterne er således det, der er kommet ud af den sag, som Fyns Amt satte i gang den 5. august 2001. Da krævede amtet med hensvisning til naturbeskyttelsesloven for det åbne land, at ellert med påhæng og flagmaster skulle væk. De tre omtalte virksomheder, som benyttede ellert og flagmaster i reklameøjemed, havde imidlertid ikke til sinds at opgive kampen så hurtigt. De henviste nemlig til, at reklamerne på det pågældende sted var af stor betydning for overhovedet at bevare deres virksomheder i området. Derfor er sagen trukket ud til nu, hvor den er dropppet, da der ellers ville vanke dagbøder.

Nu er reklamerne væk, men den genstand, der har været områdets vartegn i næsten syv år, er på plads igen.

Ellerten er kørt i position igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce