Eksplosionsagtig brand i Middelfart: Sigtet løsladt efter endt afhøring

Natten til mandag opstod der en eksplosionsagtig brand i ejendomme på Nygade 52 i Middelfart. En person er sigtet for brandstiftelse. Han blev løsladt efter endt afhøring. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Eksplosionsagtig brand i Middelfart: Sigtet løsladt efter endt afhøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natten til mandag udbrød der en eksplosionsagtig brand i en ejendom på Nygade 52 i Middelfart.

Da politiet kom til stedet, blev en 44-årig mand anholdt og sigtet for brandstiftelse. Det er den milde af straffelovens to bestemmelser om brandstiftelse, som den 44-årige er sigtet efter.

Igennem mandagen sad manden til afhøring hos politiet. Afhøringen skulle blandt andet klarlægge, om manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Juristerne hos Anklagemyndigheden hos Fyns Politi nåede dog frem til, at manden ikke skulle stilles for en dommer men derimod løslades. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Anklager Charlotte Ragus forklarer, at der i sagen ikke var forhold, der kunne begrunde en varetægtsfængsling. Vurderingen er den, at der ikke er grund til at tro, at den 44-årige vil stikke af eller lægge hindringer i vejen for efterforskningen. Desuden er det heller ikke vurderet, at der er risiko for, at den sigtede kaster sig ud i ny kriminalitet. Endelig er der heller ikke vurderingen, at den påsatte brand i Middelfart er så grov en forbrydelse, at det vil krænke folks retsfølelse, at manden sættes på fri fod.

Det var klokken 03.20 natten til mandag, at der opstod en ekslosionsagtig brand i kælderen under ejendommenpå Nygade 52.

- Der var flere personer, som opholdt sig og sov i ejendommen, da eksplosionen skete. Den var så kraftig, at der faktisk skete skade på gulvet i stueetagen - så meget løftede det sig, fortalte vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede mandag morgen.

Da politiet kom til stedet, blev den 44-årig mand anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Manden har ifølge politiet tilknytning til ejendommen. Om det betyder, at han selv bor der, har politiet endnu ikke ville præcisere.

Mandag morgen gik skadeservice-folk i gang med at udbedre de skader, som er opstået.

Ifølge døgnrapporten fra Fyns Politi er en person blevet forbrændt i ansigtet i forbindelse med branden.

Eksplosionsagtig brand i Middelfart: Sigtet løsladt efter endt afhøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce