Specialbutikken Miljøtorvet i Skovshøjrup er solgt og udvides med café og lejligheder

Skovshøjrup: 46-årige Mette Ernst fra Brenderup har overtaget specialforretningen Miljøtorvet i Skovshøjrup, som den tidligere ejer, Hans Peter Skovsgaard, gik konkurs med den 18. august. Mette Ernst købte konkursboet dagen efter og ændrede med det samme butikkens navn til Brenderuphus - Økologisk butik og café.

Det enorme udvalg af økologiske og biodynamiske madvarer og helsekostprodukter lige fra kosmetik til oste mel, gryn, frugt, grønt, the, øl og hjemmebag bibeholdes dog som hidtil. Også Mona Syrik og Morten Rasmussen, der har været ansat hos Miljøtorvet i mere en 10 år, fortsætter under den nye ejer.

- Dem kan jeg da slet ikke undvære, de kender jo alt til den gamle butik og kender alle kunderne, siger Mette Ernst.

Alt bliver dog ikke ved det gamle.

Mette Ernst har efter et længere tovtrækkeri med Middelfart Kommune fået dispensation til at lave tre lejligheder på ejendommens første og anden sal uden elevator. Samtidig indrettes i den ene ende af bygningen en café, der holder åbent hele året. I sommerhalvåret tilbydes gæsterne desuden udeservering i den tilstødende have. Samtidig renoveres hele bygningen med ny facade.

Mor til fem

Men hvad får en 46-årig kontoruddannet mor til fem sammenbragte børn i Brenderup til at investere 1,2 millioner kroner i en landlig specialbutik, der er gået konkurs.

- Konkursen skyldes ikke driften men en gammel skattegæld, som Hans Peter Skovsgaard var kommet bagud med. Jeg har altid sat stor pris på sund mad uden at være økofanatiker, jeg har altid som kunde syntes, det var en dejlig butik, og så trængte jeg til luftforandring efter mange år som indkøber hos Hypred i Middelfart, fortæller Mette Ernst, der samtidig har været hæmmet af en alvorlig tennisalbue i sit kontorarbejde de sidste par år.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.