Efter alle 120 medarbejdere er flyttet ud af Ejbys gamle rådhus, vil Boligforeningen Lillebælt omdanne det til boliger for ældre og familier.

Ejby: Når de 120 kommunale medarbejdere flytter ud af Ejbys gamle rådhus og ind i det nye rådhus i Middelfart, overtager Boligforeningen Lillebælt som tidligere meddelt bygningerne. 

Boligforeningen planlægger nemlig at lave det gamle rådhus om til mindst 40 boliger, og nu er der så nyt om planerne i en pressemeddelelse.

I den første etape ønsker Boligforeningen Lillebælt således at opføre 26 boliger på henholdsvis 85 og 95 kvadratmeter - og de vil blive indrettet sådan, at de henvender sig til ældre og familier.

Det betyder dog ikke, at andre medlemmer af boligforeningen ikke også vil have mulighed for at flytte ind i dem, oplyses det.

De ældste rives ned

Derudover meddeles det nu også, at det kun er noget af rådhuset, som bliver stående. Den gamle del af rådhuset lever nemlig ikke op til kravene om indretning og energibehov med dets indretning i små kontorlokaler.

- Det er tanken, at vi vil bibeholde den nyeste del ned mod biblioteket og bruge lokalerne til fælleshus og gæsterum til gavn for den kommende boligafdelings beboere. Selvom vi også helst ville bibeholde den andel del af det gamle rådhus, så lægger bebyggelsen i sin nuværende form desværre ikke op til at kunne omdannes til boliger uden at rive ned og bygge nyt, siger Alex Gren, der er formand for Boligforeningen Lillebælt, i pressemeddelelsen.

Med 3000 på venteliste erkender formanden dog, at boligforeningen ikke kan tilfredsstille alle, men han mener, at boligerne i Ejbys tidligere rådhus vil kunne tage noget af presset fra den efterspørgsel.

Hvornår boligerne i det gamle Ejby Rådhus står færdige, er ikke oplyst endnu.

Boligforeningen Lillebælt bygger desuden også Nørre Aabys tidligere rådhus om, når medarbejderne der ligeledes flytter ud. Det skal i 2019 blive til 28 boliger, et nyt bibliotek og et fælleshus. 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Farvel og tak: Alle mand pakker ned i Ejby Rådhus

Farvel og tak: Alle mand pakker ned i Ejby Rådhus

1
Nyt rådhus: Første offentlige toiletter med handicaplift

Nyt rådhus: Første offentlige toiletter med handicaplift

Nyt rådhus går efter bæredygtig medalje

Nyt rådhus går efter bæredygtig medalje