Mike Juhl Jensen, der fandt død svensk pige på hotel på Gran Canaria, kommer med familien hjem til Middelfart onsdag.

Det muntre liv er forstummet på Spies-hotellet Sunwing Resort Arguineguin på Gran Canaria.

Lørdagens dødsulykke, hvor en etårig svensk pige faldt ud fra en balkon, ligger som en tung skygge over den solbeskinnede charterdestination.

- Ferien er helt slut. Det er slet ikke rart at være her længere. Stemningen er totalt nedtrykt overalt på hotellet, fortæller Mike Juhl Jensen.

I Middelfart er han kendt som indehaver af diskotek Bubbas - i disse dage er han kendt som den første, der opdagede den lille, livløse pige. Går han ud på balkonen, mindes han straks om den tragiske hændelse. Han er stadig meget nedtrykt og mærket af oplevelsen, og han rammes jævnligt af flashback.

- Ja, det er hårdt, men det er ingenting i forhold til, hvad den svenske familie går igennem. De har mistet det kæreste, de havde, og man kan slet ikke forestille sig, hvordan de har det. Jeg tænker meget på dem og håber virkelig, at de er omgivet af mennesker, som kan hjælpe dem på alle tænkelige måder, fortæller Mike Juhl Jensen over telefonen.

Fokus på børnene

Mest af alt har han bare lyst at komme hjem, men det lader sig desværre først gøre onsdag. Indtil da forsøger han og kæresten Ane at være der for parrets to børn, en pige på tre år og en dreng på et år.

- Vi prøver, så godt det lader sig gøre, at få dagene til at gå ved at lege med dem, så de ikke mærker, at far og mor er kede af det.

Siden ulykken er Mike Juhl Jensen blev kontaktet af et væld af medier, såvel danske som norske og svenske, og han er kommet dertil, hvor overskuddet ikke er til at tale med flere.

Selv valgte han at publicere en længere og meget personlig beretning på sin Facebook-side. Han forklarer det som en måde at komme videre på. Som et forsøg på at få sat alt det forfærdelige "fri".

- Det blev, synes jeg, en god måde for mig at få sat ord på, hvad der var sket.

Talt ulykken igennem

Ydermere har han talt ulykken igennem med sin kæreste og flere andre danskere på stedet. Blandt andre den læge, som tilfældigvis var i nærheden, og som kom op til Mike Juhl Jensen på det halvtag, hvor pigen lå. Hele oplevelsen er en voldsom påmindelse om, hvor skrøbeligt, livet er.

- Der skal ikke mere end få sekunder til, før alt kan være ændret, konstaterer Mike Juhl Jensen.

Der blev søndag holdt mindehøjtidelighed for den svenske pige på hotellet. De mange skandinaviske gæster tændte lys for hende, inden de gik tilbage til en ferie, de helst havde været foruden.

Tilbage er ventiden, inden Mike Juhl Jensen og familien kan sætte sig i flyet mod Danmark.

- Alle på hotellet er mærket, også dem som ikke var i umiddelbar nærhed af, hvor pigen faldt, og det er selvfølgelig fuldt ud forståeligt, siger Mike Juhl Jensen oven på en oplevelse, han længes efter at få lagt geografisk afstand til. Mentalt vil den for altid blive siddende.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
9
Middelfart-far var den første hos livløs svensk pige

Middelfart-far var den første hos livløs svensk pige