Vejdirektoratet er færdig med at evaluere de trafikale konsekvenser efter Lillebælt Halvmarathon.

Middelfart: Da godt 10.000 personer lørdag 6. maj løb over Ny Lillebæltsbro i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon, skabte det kilometerlange køer på begge siden af broen.

Det fører nu til, at Vejdirektoratet ikke længere vil give tilladelse til sådanne arrangementer, oplyser direktoratet fredag morgen efter at have evalueret de trafikale konsekvenser.

- Det samlede billede af risiko for kødannelser omkring en så vigtig færdselsåre som Ny Lillebæltsbro gør, at vi fremadrettet ikke giver tilladelse til arrangementer af lignende karakter, siger Søren Kjemtrup, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Undersøgelsen viser, at der var flere årsager til kødannelsen.

Opsætningen af afmærkningen, som skulle forhindre uheld, medvirkede til kødannelsen, især i starten af afspærringsperioden.

Kort før løbet blev sat i gang, skete der et trafikuheld ved Fredericia, der ikke havde noget at gøre med selve løbet. Dette uheld skabte køer og var med til at forlænge rejsetiden for de trafikanter, der rejste i østgående retning, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at trafikanterne kørte over broen med lavere hastighed end forventet. Det skyldes formentlig, at mange bilister sænkede farten for at se på løberne, der løb på den anden side af broen. Det bevirkede imidlertid, at der kun kom 800-900 køretøjer over broen i timen, mens Vejdirektoratet havde vurderet, at omkring 1200 køretøjer ville kunne krydse broen i timen, hvis trafikanterne kørte normalt. Vejdirektoratet beklager over for de mange bilister, som brugte deres lørdag aften på at køre i kø.

- Vi er naturligvis meget kede af, at så mange trafikanter blev fanget i lange køer på grund af afspærringen af den ene halvdel af broen, siger Søren Kjemtrup.


Fyens.dk følger op med reaktioner på udmeldingen fra Vejdirektoratet.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
17
Slut med løb på Ny Lillebæltsbro: Løbsleder ærgrer sig over trafikkaos

Slut med løb på Ny Lillebæltsbro: Løbsleder ærgrer sig over trafikkaos

9
Lokalredaktør: Hensynet til bilisterne bør veje tungest

Lokalredaktør: Hensynet til bilisterne bør veje tungest

61
Halvmaraton udløste trafikkaos: Det var fuldstændig grotesk

Halvmaraton udløste trafikkaos: Det var fuldstændig grotesk