Efter rottefund i børnehus: - Det var heldigvis en enlig rotte, der var på spil

Efter rottefundet i Børnehuset Kompasset den 11. oktober har fagfolk finkæmmet børnehuset i jagten på flere rotter, dog uden held. Det var en enlig rotte, lyder konklusionen.Akrivfoto: Katrine Becher Damkjær

Efter rottefund i børnehus: - Det var heldigvis en enlig rotte, der var på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 11. oktober blev der fundet en rotte i Børnehuset Kompasset i Middelfart, siden har fagfolk gennemsøgt hele børnehusets område. Der var kun den ene rotte, lyder konklusionen mandag.

Middelfart: Det var heldigvis en enlig rotte, der var på spil i Børnehuset Kompasset. Sådan lyder konklusionen fra skole- og dagtilbudschef i Middelfart Kommune, Grete Berggren mandag formiddag.

Torsdag morgen den 11. oktober spottede en af de ansatte en rotte i børnehuset på Kløvervej, og derfor blev samtlige børn straks sendt en tur ud i efterårssolen på legepladsen, mens husets tekniske servicemedarbejder fik den fanget. Herefter blev børnenes forældre kontaktet, situationen forklaret og børnene hentet. Både torsdag og fredag blev der arrangeret pasningsmuligheder i andre af kommunens børnehaver.

Grete Berggren fortæller, at en rottebekæmper straks efter fundet blev tilkaldt, ligesom også rottehunde (hunde, som er trænet i at spore rotter og spor efter rotter, red.) undersøgte hele børnehusets område grundigt.

- Vi havde en VVS'er ude og tjekke vores rottespærrere i kloakker og rør med kameraer, og de var alle sammen intakte og var desuden blevet serviceret for nyligt.

Generelt har antallet af rotteanmeldelser i Middelfart Kommune været lavere i sommerperioden i år end sidste år, det viser en aktindsigt, som Fyens Stiftstidende har fået. Det er trods den tørre sommer, som ellers har resulteret i stigninger i antallet af anmeldelser i andre kommuner.

Held i uheld

Både torsdag, fredag og i weekenden er børnehusets område blevet finkæmmet, og der er ikke blevet fundet flere rotter, fortæller Grete Berggren mandag formiddag. Det betyder dog ikke helt, at børnene vender tilbage til børnehuset endnu.

- Vi har sampasning i uge 42 i Middelfart Kommune, og det betyder, at børnehavebørnene fra Kompasset alligevel skulle være i Solsikken i den her uge. Så når nu det skulle være, var det held i uheld, at det skete lige inden uge 42. Så nu kan vi få gjort supergodt rent til de (børnene, red.) kommer tilbage på mandag, siger hun og tilføjer, at rottefundet samtidig gav anledning til en snak med børnene om, hvorfor man ikke må røre ved de pelsede gnavere.

Det var dog meningen, at Kompassets vuggestuebørn skulle have været i huset i uge 42, men de børn og pædagoger har i denne uge fået lov til at være i Nysgerrium på Behrendtsvej.

Resten af uge 42 går med at gøre Kompasset rent, og mandag morgen er der igen åbent i børnehuset på Kløvervej.

Hvordan rotten er kommet ind i børnehuset, vides endnu ikke.

Efter rottefund i børnehus: - Det var heldigvis en enlig rotte, der var på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce