Efter otte år på posten: Havnefoged stopper med øjeblikkelig virkning

Kaare Bak afleverede onsdag middag nøglerne til havnekontoret på Middelfart Marina efter otte år som chef for de kommunale havne i Middelfart. Arkivfoto: Søren Gottwald

Efter otte år på posten: Havnefoged stopper med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaare Bak blev onsdag middag fritstillet, efter han igennem otte år har fungeret som chef for de kommunale havne i Middelfart.

Middelfart: Byen står uden havnefoged. Det er situationen efter, at Kaare Bak onsdag middag blev fritstillet efter otte år som chef for de kommunale havne. Parterne har indgået en gensidig fratrædelsesaftale som betyder, at hverken Kaare Bak eller hans chef, Uffe Høybye, vil sige ret meget om det pludselige stop.

- Da det er en personalesag, og en del af aftalen er, at vi har tavshedspligt i forhold til aftalen, er der ikke meget, jeg kan tilføje, forklarer kommunens trafik- og vejchef, Uffe Høybye.

Han vil således heller ikke svare på, om det er kommunen eller Kaare Bak, der har ønsket at stoppe ansættelsesforholdet.

Men har Kaare Bak taget af kassen, eller har der på andre måder været nogen uregelmæssigheder i hans varetagelse af sit job som havnefoged?

- Nej, så var sagen jo endt med en bortvisning, og det er der slet ikke tale om. Vi nåede i mandags frem til en fælles aftale, hvor det fremgik, at Kaare skulle aflevere nøglerne onsdag, forklarer Uffe Høybye.

Overrasket men afklaret

Også Kaare Bak henholder sig til aftalens ordlyd om tavshedspligt, når avisen spørger ind til opsigelsessagen.

Men er du skuffet, ked af det, vred eller overrasket over at stå i den her situation i dag?

- Jeg er afklaret og ser nu fremad med henblik på at finde et nyt job. Men når du spørger, om jeg er overrasket, så var det nok ikke lige her, jeg havde forventet at stå i dag, da jeg vendte hjem fra ferie i sidste uge, siger Kaare Bak.

Middelfarts tidligere havnefoged har en fortid som officer hos søværnet og har også arbejdet med personaleudvikling i en større medicinalvirksomhed og rekruttering for to forskellige vikarbureauer, før Uffe Høybye ansatte ham som havnefoged den 1. november 2009.

- Jeg vil gerne arbejde med HR og ledelse, men det behøver ikke nødvendigvis at være som havnefoged igen, siger Kaare Bak, der bor med sin kæreste syd for Kolding.

Han får i henhold til overenskomsten sin løn fra Middelfart Kommune de næste fem måneder.

Stilling slås op til januar

Indtil en ny havnefoged er fundet, varetages rollen som havnefoged af Uffe Høybye i tæt samarbejde med det øvrige personale på havnekontoret på Middelfart Marina. Uffe Høybye forventer, at stillingen på grund af julemåneden først slås op til januar.

- Jeg håber, vi har en ny havnefoged på plads til senest til april, siger han.

Efter otte år på posten: Havnefoged stopper med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce