Viby Efterskole har skilt sig af med forstander Henrik Hartvig på grund af uenighed om den pædagogiske linje.

1. april 2015 begyndte Henrik Hartvig som leder af Viby Efterskole i Nørre Aaby, men få dage før de godt 100 elever gik på vinterferie i sidste uge, blev han fyret med øjeblikkelig virkning.

I en pressemeddelelse, som bestyrelsesformand Henning Mejer Mortensen står som afsender af, lyder forklaringen, at samarbejdet er ophørt grundet uenighed om den pædagogiske linje.

Begge parter henholder sig til den formulering og vil ikke uddybe nærmere, hvad uenigheden består i.

Henning Mejer Mortensen siger dog:

- Vi har haft en linje i mange år, og den fortsætter vi med. Vi lægger vægt på det boglige, og så er vi meget kreative med de tre hovedlinjer: dans, drama og musik. Vi vil ikke ændre vores pædagogiske linje.

- Og det var det, Henrik Hartvig ville?

- Vi kunne ligesom på længere sigt se, at vi ville bevæge os et andet sted hen, så det var den uenighed, der var om den pædagogiske linje, forklarer Henning Mejer Mortensen.

Ifølge Henrik Hartvig kom fyringen pludselig. Han fortæller, at han blev indkaldt til et møde tirsdag i sidste uge, hvor han fik besked om, at samarbejdet skulle ophøre.

- Faktum er, at de (bestyrelsen, red.) indkaldte mig til et møde, og så blev jeg afskediget, siger Henrik Hartvig.

- Du blev ansat for mindre end et år siden. Dengang må I jo have talt om den pædagogiske linje. Hvordan har tingene ændret så drastisk i løbet af et år?

- Det må du spørge Henning om. Jeg har aldrig lagt skjul på, hvad jeg mener og vil, svarer Henrik Hartvig.

Onsdag 10. februar blev beskeden givet videre til lærerne, eleverne og deres forældre blot to dage før, vinterferien begyndte.

At fyringen kom nu, skyldes ifølge Henning Mejer Mortensen, at den ikke måtte kollidere med årets musical på Viby Efterskole, der blev fremført i begyndelsen af februar.

- Det, vi besluttede at gennemføre, kom ikke hen over natten. Men det var meget betydende for os, at vi ventede med det, indtil musicalen var overstået. Eleverne skulle ikke udsættes for det her midt i en periode, hvor de skulle på scenen og optræde. Det var vigtigt at få det effektueret inden vinterferien, så alle havde en mulighed for at restituere, fortæller Henning Mejer Mortensen.

Ifølge aftrædelsesordningen kan Henrik Hartvig blive boende i forstanderboligen indtil 31. maj, men han håber at finde en ny bolig inden da.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at komme væk hurtigst muligt. Jeg har sagt farvel til eleverne, og det var selvfølgelig det sværeste. Jeg har sagt til dem, at jeg ikke kommer tilbage. Når man enten er blevet opsagt eller selv har sagt op, skal man flytte sig for at give ro til organsationen og eleverne. Det er dem, jeg tænker allermest på, siger Henrik Hartvig, som vil rydde sit kontor i løbet af vinterferien.

Han regner med at flytte til Båring-området sammen med sin hustru Annemette Sodtmann Laursen, som er leder af Båring Børneunivers.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
Ny forstander på Viby Efterskole

Ny forstander på Viby Efterskole