Selvom nøglerne til det nye rådhus er afleveret, og bycentret som helhed er indviet fredag, vil der fortsat være arbejdere i gang i og omkring byggeriet de kommende uger, oplyser 5E Byg, som ellers nu kan begynde at høste frugterne af sit engagemen

Middelfart: Nu hvor det nye bycenter er blevet indviet og rådhuset er taget i brug, betyder det ikke, at entreprenørerne er helt færdige.

Således meddeler Allan Østergaard, der er afdelingschef i 5E Byg, som er hovedentreprenør på byggeriet, at der de kommende uger fortsat vil arbejdere i gang.

- Der vil ikke være større aktiviteter. Men det, der udstår, og som endnu ikke er afleveret, er de tre penthouse-lejligheder, hvor køberne selv har indrettet dem og får det sat i stand nu. Derfor vil der også være aktiviteter i forbindelse med det de kommende uger, siger han.

Om bycentret

Det nye bycenter i Middelfarts bymidte rummer 9000 kvadratmeter rådhus, 6400 kvadratmeter boliger og 3500 kvadratmeter butikker samt cirka 2000 kvadratmeter kælder og parkering - cirka 21.000 kvadratmeter i alt.Middelfart Kommune har finansieret byggeriet af selve rådhuset, mens de to lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, har stået for boligkvadratmeterne - svarende til 40 lejligheder - sammen med hovedentreprenøren 5E Byg.Byggeherren på butiksarealerne er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse.

Dermed skal folk ikke undre sig over, at der fortsat står containere ved p-huset på Havnegade, ligesom det kan forekomme, at der pludselig står en kran ved bycentret igen på et tidspunkt de kommende uger i tilfælde af, at der er noget, der skal bringes op i lejlighederne, men er for stort til at komme ind i elevatoren.

- Derudover mangler vi også loftet i passagen fra Havnegade til Nytorv, fordi indretningen af Café Mauritz er kommet så sent. Der skal jo trækkes nogle kanaler i forhold til ventilationssystemet i caféen. Så det er lige på allersidste hånd, at vi får lukket loftet, fordi vi har måttet vente på caféen, forklarer Allan Østergaard.

Klippe en hæl og hak en tå

Dertil skal det nævnes, at der er noget murværk, der skal udbedres på de dele af boligtårnene, der stikker ud af basen ud mod Havnegade, ligesom det femte og sidste butikslokale, der stadig står tomt, vil blive leveret halvfærdigt som en grå boks uden det rigtige gulv og loft.

- Vi maler heller ikke væggene, fordi vi ikke ved, hvad der kommer ind. Så det kommer til at stå rimelig råt, indtil der er fundet en lejer, for der er stor forskel på, om det er en tøjbutik eller en slagter, der skal ind, forklarer Allan Østergaard, som nu kun kan se tilbage på de seneste par, hvor 5E Byg har været beskæftiget med bycenterbyggeriet.

Og der hersker ingen tvivl om, at entreprenøren ser positivt tilbage på arbejdet:

- Jeg synes, at det er blevet et flot byggeri. Det må jeg erkende. Det har selvfølgelig ikke været lige nemt altid, når du har tre byggeherrer inde på samme bygningsmasse. Der har skulle klippes en hæl og hakkes en tå en gang i mellem for at få det hele til at gå op. Men nu hvor vi står ved vejs ende, synes jeg faktisk, at processen har været rigtig fin, og alle har givet og taget det, de skulle for at kunne komme i mål med det, siger afdelingschefen.

Vigtig opgave for 5E Byg

Allan Østergaard er i det hele taget tilfreds med det, der er blevet afleveret, og han og 5E Byg kan så nu begynde at forberede sig på det efterspil, byggeriet gerne skulle bidrage med til virksomheden, da der er tale det mest bærdygtige offentlige byggeri i landet.

- Vi (5E Byg, red.) kan ikke bruge det til så meget endnu. Men vi forventer os da sandelig, at vi bliver budt med på lignende opgaver - for nu har vi vist, at man kan bygge efter 2020-reglementet, som endnu ikke er udkommet. Og vi har DGNB-certificeret (internationalt målesystem for bæredygtige byggerier, red.) det, og det vil der komme mere af inden for det offentlige i fremtiden. Så vi håber selvfølgelig, at det her er løftestangen til, at vi bliver budt med på lignende opgaver rundt omkring i landet, og Middelfarts nye bycenter og rådhus bliver vores reference, siger han.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Bycenter: Tomt butikslokale kan blive til to

Bycenter: Tomt butikslokale kan blive til to

Nyt rådhus går efter bæredygtig medalje

Nyt rådhus går efter bæredygtig medalje

Trafik- og vejchef: Altid ledige pladser i p-huset

Trafik- og vejchef: Altid ledige pladser i p-huset