EU til debat i Middelfart: S-politikere stillede op


EU til debat i Middelfart: S-politikere stillede op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag inviterede Socialdemokratiet i Region Syddanmark til debat om EU i Middelfart, efter de havde delt roser ud i bymidten med den nye Middelfart-borgmester.

Middelfart: Lørdag var Socialdemokratiet først i gang i gågaden og dernæst i 3F's lokaler på Langelandsvej i Middelfart, da partiet i Region Syddanmark inviterede til debat om EU's betydning for kommuner og regioner.

- Der er jo rent faktisk noget, der hedder det europæiske regionsudvalg, hvor det er sådan, at hver eneste gang Europakomissionen kommer med et direktivforslag, der vedrører for eksempel regioner eller kommuner, så skal regionsudvalget høres, siger Karsten Uno Petersen (S), som er medlem af regionsrådet i Syddanmark.

Dermed påpeger han vigtigheden af at anerkende, at selvom EU virker langt væk eller blot til at være relevant for landspolitik, så har det også en betydning for den lokale politik. For eksempel da Europakommissionen kom med et direktiv om, at man som EU-borger skulle have ret til frit at vælge i hvilket EU-medlemsland, man ønsker behandling, hvis man er syg.

- Det havde for eksempel direkte indflydelse på os i regionerne, og på den måde er der masser af ting, som EU beskæftiger sig med, som faktisk har noget at gøre med det, som kommuner og regioner i Danmark laver, forklarer Karsten Uno Petersen.

To fluer med et smæk

Regionspolitikeren fortæller endvidere, at Socialdemokratiet i Region Syddanmark i længere tid derfor havde planlagt at holde en EU-paneldebat i regionen, men at valget først faldt på Middelfart som vært, da Steen Dahlstrøm (S) trak sig som borgmester tilbage i starten af september, og Johannes Lundsfryd Jensen skulle tage over.

- Da det er et regionsarrangement, kunne vi lige så godt ligge det stort set midt i regionen - og det vil sige Middelfart. Og samtidig kunne vi så bidrage til, at borgerne i Middelfart fik mulighed for at lære Johannes bedre at kende, ved at tage ham i armen. Så det er et arrangement, hvor vi både får promoveret den nye borgmester og partiet, forklarer S-politikeren.

Dermed uddelte Socialdemokratiet først 500 roser i Middelfart bymidte med den nye borgmester, hvorefter Karsten Uno Petersen var flankeret af det socialdemokratiske europaparlamentsmedlem Christel Schaldemose til EU-debatten på Langelandsvej, hvor cirka 50 interesserede lyttere mødte op.

EU til debat i Middelfart: S-politikere stillede op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce