EM-værter på pengejagt


EM-værter på pengejagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Sejlklub og Trekantområdets Matchrace Center skal stampe 2,1 millioner kroner op af jorden

MIDDELFART: Selv om nålen for længst er banket i landkortet ud for Middelfart, hvad angår værtskabet for EM i Matchrace næste år, så står arrangørerne stadig foran store udfordringer, inden de kan byde Europas stærkeste mænd og kvinder i disciplinen til ædel dyst på bølgen blå.

Helt præcis 2,1 millioner udfordringer.

Så mange kroner skal der nemlig stampes op af jorden, hvis budgettet for stævnet skal hænge sammen.

- Lige nu må vi sige, at økonomien ikke er på plads, og siger kommunen nej, så står vi virkelig med en stor udfordring. Alligevel vælger vi allerede nu at sige, at stævnet bliver til noget. Det er vi nødt til at arbejde ud fra, siger Jens Henrik Lund, der er direktør for Trekantområdets Matchrace Center (TMC).

TMC og Middelfart Sejlklub har en ansøgning på 200.000 støttekroner liggende hos kommunen, og de penge er - på trods af den ringe størrelse i forhold til det samlede budget - uhyre vigtige for klubben og TMC.

Pengene formerer sig

Det er de, fordi Sport Event Fyn matcher det kommunale beløb - og Idrætsfonden Danmark fordobler det.

- Så kan vi få 200.000 kroner fra Middelfart Kommune, har vi faktisk 800.000 kroner på plads. Herefter er 800.000 kroner tilbage, som vi må og skal skaffe fra sponsorer. Så har vi et arrangement, siger Jens Henrik Lund.

Og borgmester Steen Dahlstrøm er langtfra afvisende.

- Vi har nogle penge, som er sat af til branding, og generelt er det godt, hvis vi kan få den slags arrangementer til Middelfart indimellem. Men det kræver naturligvis, at både kommunen og private sponsorer vil være med. Så vi må se, om ikke vi kan stykke noget sammen, siger Steen Dahlstrøm (S).

De sidste 500.000 kroner i budgettet er - ifølge Jens Henrik Lund - så dem, der virkelig vil kunne løfte arrangementet det sidste stykke opad i kvalitet.

Store fordele

TMC-direktøren ser store fordele ved EM for Middelfart.

- For det første bringer vi 750 overnatninger til byen. For det andet tror vi på mindst 15.000 tilskuere til det samlede EM-stævne. For det tredje er den slags med til at gøre Middelfart kendt ud over landets grænser, siger Jens Henrik Lund.

Det er officielt Middelfart Sejlklub, der står som arrangører af stævnet.

Her er næstformand René Bech Andersen spændt på, om regnestykket kan gå op.

- EM i Matchrace er et flot stævne at få til byen, og i sejlklubben vil vi gerne det her. Men økonomisk ligger det ud over vores formåen, så der skal hjælp til udefra.

- Det er et dyrt stævne, fordi vi som klub skal stille både til rådighed for deltagerne. Både de 28 fods til kvinderne og de 37 fods til mændene.

- Samtidig skal vi have en masse ekstra udstyr liggende klar, så vi kan reparere både, der eventuelt går i stykker. Vi så jo allesammen, hvor vigtigt det kan være, da den danske 49'er var til OL, siger han.

Middelfart Sejlklub er klar til at stille masser af frivillig arbejdskraft til rådighed for at få afviklet EM.

- Men vi gør det ikke, hvis økonomien ikke hænger sammen, siger René Bech Andersen.

EM-værter på pengejagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce