Stemmeprocenten dykkede fra 50 procent til 20 procent til Ældrerådsvalget i Middelfart

Nordvestfyn: De ældre borgere i kommunen er langt fra så parate til at bruge computere, når de kommunikere med det offentlige, som Middelfart Kommune havde regnet med.

Sådan lyder en af konklusionerne efter, at kommunen i går kunne konstatere, at stemmeprocenten til Ældrerådsvalget faldt fra 50 procent i 2009 til sølle 20 procent i år.

Som et forsøg og en forsmag på næste års digitalisering af al kommunikation med det offentlige Danmark, havde Middelfart Kommune valgt at bede de ældre om at afgive deres stemme ved hjælp af en computer og deres personlige, digitale identifikation kaldet Nem-ID.

- Det er selvfølgelig særdeles utilfredsstillende, at stemmeprocenten blev så lav, men det er samtidig en vigtig læringspointe for os som kommune og en påmindelse om, at vi har et stykke igen i forhold til at få flere ældre til at bruge en computer, siger stabschef Martin Albertsen, der dog understreger, at de ældre har haft muligt for at afgive deres stemme på den gængse facon med en fysisk stemmeseddel. De har dog skullet bevæge sig længere for at kunne gøre det.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Kaj Johansen (S) ser gerne, at valgprocessen bliver evalueret.

- Et fald på 30 procent er rigtigt meget og det er selvfølgelig nærliggende at sige, at det skyldes digitaliseringen, men der kan også være andre årsager, så vi må have det evalueret, siger han.

Genvalg til alle - næsten

Den lave stemmeprocent fik dog ikke den store indflydelse på sammensætningen af Ældrerådet. Der var nemlig genvalg til alle undtagen Gert Madsen, som blev erstattet af Jens Krøyer.

Det kommende Ældrerød kommer dermed til at bestå af Inge Lodberg (274 stemmer), Lene Glesner (213 stemmer), Jette Erichsen (204 stemmer), Flemming Enevoldsen (197 stemmer), Birgit Iversen (166 stemmer), Mogens Rasmussen (159 stemmer), Karl Jørgen Dragmose-Hansen (146 stemmer), Jens Krøyer (143 stemmer) og Anton Petersen (135 stemmer). Henrik Lam blev 1. suppleant med 133 stemmer.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.