Drabssigtede nægter alt

Det stærkeste motiv til drabet er, at den dræbte Villy Andersen ifølge de to drabssigtede har forgerbet sig på den 53-åriges ni-årige datter. Her føres den 53-årige ud af retten i Middelfart efter at være blevet fængslet i fire uger.
Foto: Hans Østergaard

Drabssigtede nægter alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEVIS: En hvid varevogn er blevet et centralt bevis for politiet i drabssag

MIDDELFART: Er der blot tale om et uheldigt sammenfald af omstændigheder?

Eller forsøger to mænd fra Kolding at lyve sig fra, at det var dem, der lørdag formiddag med koldt blod skød den 63-årige Villy Andersen på Galsklintvej ved Bromarked.

I går nægtede de to mænd, politiet har sigtet for drabet, at de overhovedet var i Middelfart lørdag.

Men et af politiets vigtigste beviser mod dem er en hvid kassevogn.

Flere vidner fortalte, at drabsmanden kørte i en hvid varebil med påskriften "udlejningsbil". Netop sådan en bil lejede den ene af de to mænd, en 63-årig invalidepensionist, i Fredericia fredag eftermiddag. Han lejede den i eget navn og cpr-nummer, og det var derfor, politiet fandt frem til ham og den anden sigtede mand.

Da de to sigtede i går blev afhørt hver for sig ved grundlovsforhøret i retten i Middelfart, havde de vidt forskellige forklaringer på, hvad bilen skulle bruges til.

- Vi fiskede hele dagen

Ifølge den 63-årige lejede han blot bilen, fordi hans ven, en 53-årig mand, ikke havde penge til det. Vennen skulle transportere et eller andet, men han vidste ikke hvad.

Den 53-årige forklarede til gengæld, at de skulle transportere en seng til den 63-åriges søster i Faaborg om søndagen. At den 63-årige ikke kendte noget til søsterens omfangsrige fødselsdagsgave, kunne han ikke forstå.

Begge mænd er dog enige om, at de var ude at fiske hele lørdagen, og at de kørte i varebilen.

- Hvis der var en varebil i Middelfart, var det ikke vores, slog den 53-årige fast.

Men det er ikke kun det faktum, at de to mænd lejede en bil magen til morderens, der taler imod deres hårdnakkede benægtelse af drabet.

Et vidne fortæller, at han så en mand sidde i bilen før drabet, der i beskrivelse svarer til den 53-årige mand.

Dertil kommer, at Villy Andersen blev dræbt med skud fra et våben af kaliber 22, muligvis en salonriffel. Sådan en ejer den 63-årige. Han fortalte i går i retten, at havde savet den over med en vinkelsliber for nylig og smidt den ud.

Men hans nabo har fortalt, at han for nylig så kaliber 22-patroner hos den 63-årige.

Gerningsvåbnet til drabet er ikke fundet.

Stærkt motiv

Det mest tungtvejende bevis mod de to mænd er dog det meget stærke motiv, de havde til at dræbe Villy Andersen. Ifølge de to mænd havde han forgrebet sig på den 53-åriges ni-årige datter under en fisketur.

Politiet ransagede lørdag aften bege mænds bopæl.

Hos den 63-årige fandt de blandt andet en løbeseddel, der skulle advare mod den dræbte Villy Andersen.

"Fædre. I skal gøre noget. Han skal stoppes nu", stod der blandt andet på løbesedlen, hvor der også var gjort plads til et billede af den dræbte.

Faderen til pigen havde desuden et sammenstød med den dræbte for en uge siden på havnen i Kolding, hvor politiet blev tilkaldt, fordi han og Villy Andersen var i klammeri med hinanden.

De to mænd blev begge fængslet i fire uger. En kendelse de begge kærede til Østre Landsret.

Drabssigtede nægter alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce