Direktør: - Motion på jobbet kan nedbringe sygefraværet

Motion på jobbet gavner både medarbejdere og virksomhed, mener administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Direktør: - Motion på jobbet kan nedbringe sygefraværet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Administrerende direktør i Carl Hansen & Søn kan sagtens se fordelen i sunde og raske medarbejdere. Han håber at motion på jobbet kan være med til at nedbringe sygefraværet og styrke sammenholdet på tværs af fabrikken.

Gelsted: Der er gevinster at hente både på den korte og den lange bane, og derfor er administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, rigtig glad for det motionsprojekt, som siden starten af maj har fundet sted på græsset bag fabrikkerne. Her træner flere af virksomhedens store drenge sammen med en fysioterapeut med målet om vægttab og en sundere livsstil.

- Jeg kan mærke, at de medarbejdere, der deltager, er glade, og at der er en anden og meget positiv stemning, siger Knud Erik Hansen og forklarer:

- Motion på jobbet kan være med til at nedbringe sygefraværet. Dyrker man motion, har det en psykisk indflydelse, og samtidig taber man sig, så det er win win.

Deltagerne i motionsprojektet betaler selv for størstedelen af forløbet, men Carl Hansen & Søn bidrager med 50 kroner pr. deltager og lægger desuden matrikel til tirsdagstræningerne.

En nødvendighed

Det er virksomhedens massør, Bjarne Hansen, der for efterhånden flere måneder siden sparkede projektet i gang. Og direktøren glæder sig over, at der også er plads til den slags tiltag på fabrikken.

- Formålet er ikke fornøjelse men en nødvendighed. Det er nødvendigt, at medarbejderne dyrker motion og taber sig. Vi (Carl Hansen & Søn, red.) sørger for sikre forhold, og derfor er der både en fysioterapeut, en massør og en læge med inde over, siger Knud Erik Hansen.

Det er ikke nødvendigvis en virksomheds ansvar, at medarbejderne lever sundt og motionerer, men hos Carl Hansen & Søn er det en opgave, man gerne hjælper med at løse, fortæller direktøren.

- Det er jo ikke et krav, at man som virksomhed blander sig. Men vi er stolte af at være en familievirksomhed, som tager sig godt af hinanden og giver hinanden ekstra opmærksomhed. Det er en del af vores dna at være interesserede i vores medarbejdere. Og har de det godt, så har vi det også godt.

Motionsprojektet er kommet så godt fra start, at både direktør og massør allerede drømmer om en sportsdag, hvor virksomheden dyster mod andre fra lokalområdet. Og så er der et firmafodboldhold på vej - ikke nødvendigvis et hold som kan vinde medaljer, men et hold med plads til alle.

Direktør: - Motion på jobbet kan nedbringe sygefraværet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce