Dieseltyv fanget via satellit og video


Dieseltyv fanget via satellit og video

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: Den blå Fiat Ducato er kørt fast og efterladt midt om natten ved byggepladsen på Rømøvænget. Da politiet undersøger den, står det klart hvorfor.

Varebilens lastrum er udstyret med to store 1000-liters plastictanke. Via en elektrisk pumpe drevet af to bilbatterier, fører en kraftig gummislange ind på byggepladsen til en stor tank med dieselolie. Tanken er brudt op, og 520 liter diesel er allerede pumpet over i varebilen, inden den ukendte gerningsmand forsvinder.

Varebilens ejer, en nu 33-årig mand, kender intet til tyveriet. Han fortæller politiet, at han er i færd med at sælge bilen til en litauisk mand, der har fået lov at køre i den, selv om han endnu ikke har betalt for den. Den 33-årige får sin bil tilbage. Men pumpeudstyret og tankene beholder politiet.

Knap fire måneder senere finder politiet igen den blå Fiat Ducato efterladt. Denne gang i Hasselvænget, hvor den står og lækker olie. Den er udstyret med et tankanlæg mage til det beslaglagte. Denne gang er begge tanke fyldt op - 2000 liter dieselolie.

Heller ikke det kender den 33-årige ejer noget til. Han fortæller, at han har lånt varebilen ud til en ven, der ville hente billig dieselolie i Tyskland. Vennens navn vil han ikke ud med.

Igen får han sin Fiat Ducato tilbage. Og igen beholder politiet tankanlægget.

Der går kun seks dage, før politiet igen slår til.

Den 33-årige ved ikke, at politiet udspionerer ham. Hans værksted i Harndrup videoovervåges. Ducato'en er forsynet med skjult GPS-sporingsudstyr, der via fire satellitter kan fastslå bilens position meget nøjagtigt.

Han bliver filmet, da han kører fra værkstedet midt om natten. Og politiet slår til, da han vender tilbage.

Den 33-årige fatter dog mistanke, kører hurtigt bilen om bag værkstedet, springer ud og forsvinder. Ducatoen efterlades med åbne døre. Den er igen forsynet med et tankanlæg - denne gang indeholder det 1800 liter dieselolie.

Tyverierne fandt sted i 2006, men først i går blev den 33-årige stillet for retten. Tiltalt for flere dieseltyverier og forsøg herpå samt for trusler og flere færdselsovertrædelser.

Han blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, en bøde på 19.000 kroner - og så skal han betale godt 11.000 kroner i erstatning for et dieseltyveri i Middelfart Marina, hvor satellit-overvågningen viste, at Ducato'en var på gerningstidspunktet.

Den 33-årige ankede straks dommen til landsretten.

Dieseltyv fanget via satellit og video

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce