Detaljerne på plads: Ny marina får udekøkken, ny servicekaj, formidlingshus og kæmpe badestrand

Den detaljerede masterplan byder på mange rekreative og praktiske ændringer. Blandt andet dobbelt så stor badestrand, flytning af servicekaj og etablering af et formidlingshus. Illustration: Land+ landskabsarkitekter.

Detaljerne på plads: Ny marina får udekøkken, ny servicekaj, formidlingshus og kæmpe badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folket har talt, og detaljerne er nu på plads for den ambitiøse marinaplan i Middelfart - første spadestik ventes at kunne tages allerede til sommer.

Nordvestfyn: Slæbestedet flyttes og bliver dobbelt så stort, en ny servicekaj placeres op til vinterpladserne ved siden af kajakklubben, på området mellem mole og strand opføres fem strandhuse, som skal bruges til redskabsrum, madpakkehuse, udekøkkener og lignende, et nyt rekreativt område etableres foran restauranterne med blandt andet picnic-område og legepladser, spiselige planter og urter, som havnens gæster kan bruge i madlavningen. Badestrandens sandareal fordobles, og der opsættes endnu en badebro. En ny event-eng forsynes med strøm og andre installationer, så den kan benyttes til for eksempel koncerter og maritime loppemarkeder.

Stort set alle detaljer er faldet på plads i den marinaplan, som Middelfarts politikere mandag aften fik præsenteret på et temamøde. Planen er en konkretisering af den visionsplan, byrådet sidste forår nikkede ja til med besked til forvaltningen om at inddrage borgere og brugere under det videre arbejde. Det resulterede i nedsættelse af en arbejdsgruppe for infrastruktur og en for det rekreative område.

Køreplan
Marinaplanen er et af Middelfart Kommunes signaturprojekter.22. september 2015 blev der indkaldt til borgermøde for at gøre marinaen til en signaturindsats.

2016 blev brugerrådet på marinaen inddraget i processen. Samme år samledes byrådet til seminar om at skabe en eventuel udviklingsplan.

I løbet af 2016 er der dialogmøde med brugergrupper som for eksempel Middelfart Sejlklub og Kajakklubben Strømmen.

Maj 2017 sender Middelfart Byråd en visionsplan tilbage til forvaltningen med besked om større brugerinddragelse.

August 2017 tager to brugergrupper fat på på arbejdet med den rekreative og infrastrukturelle udvikling af marinaen i detaljer.

5. marts 2018 præsenteres en detaljeret plan for de lokale byrådspolitikere.

Juni 2018 forventes planen politisk vedtaget, og den ventes endelig gennemført inden udgangen af 2019.
Formidlingshuset bygges ud i vandet langs den store mole. Illustration: Land+ landskabsarkitekter
Formidlingshuset bygges ud i vandet langs den store mole. Illustration: Land+ landskabsarkitekter

Ros til borgere og brugere

Og der er mange ting, Uffe Høybye og hans stab ikke selv var kommet på, blandt andet udekøkkener, urter, slæbestedets placering og det knæk, den nye Bro 9 nu får for at skabe en bedre sejlergade i marinaen.

- Da først folk opdagede, at vi lytter til deres forslag og indvendinger, har de udvist et fantastisk engagement, fortæller Uffe Høybye, der har stået i spidsen for den kommunale styregruppe, som har samlet trådene.

Han fortæller også, at sejlernes mange protester sidste forår, over visionsplanens særlige stativordning med henblik på at skabe mere plads til byggefelter og event-eng, har lagt sig.

Hver båd kommer fremover til at stå på et standardstativ, så de kan pakkes bedre på de to nye vinteropbevaringspladser. Det bliver havnens personale som med en nyindkøbt truck fremover skal sørge for optagning og transport af både fra servicekaj til vinteropbevaring.

Arbejdsgruppen for infrastruktur har blandt andet besøgt Marselisborg Marina i Aarhus, hvor de har et lignende system.

- Sejlerne kan nu godt set, at det bliver en forbedring, når de slipper for selv at skulle bestille en lastbil, fortæller Uffe Høybye, der kalder arbejdet med at konkretisere sidste års visionsplan for en af hans bedste oplevelser som embedsmand.

- Jeg kan næsten blive helt høj, når jeg tænker tilbage på den proces, vi har været igennem det sidste halve år, og jeg vil mene, at det er Nordeuropas bedste marina, vi er godt på vej til at skabe, siger Uffe Høybye.

Sådan forvandles marinaen i Middelfart:

I jorden til juni

Næste skridt bliver at orientere den øvrige offentlighed om planen, ligesom medlemmerne af de to arbejdsgrupper får en sidste chance for at komme med input. Uffe Høybye forventer, at byrådet kan vedtage planen til maj, hvorefter spadestikkene til første etape kan tages. Byrådet har allerede sidste forår bevilget 15 millioner kroner til det første arbejde.

Det kommer til at bestå i en ny servicekaj, nyt slæbested, etablering af den nordlige del af det nye vinteropbevaringsområde, grønt område foran restauranterne samt flytning af autocamperpladsen og installationer til et kommende formidlingscenter (så asfalten ikke skal graves op igen, når det opføres).

I hvilken rækkefølge, resten af planen realiseres, er op til politikerne.

- Men med første etape er infrastrukturen på plads, dermed kan politikerne plukke af de resterende elementer i vilkårlig rækkefølge, siger Uffe Høybye uden at turde sætte tal for den endelige pris.

- Det afhænger af ambitionsniveauet for de enkelte dele, eksempelvis af formidlingscentret, som vi i øvrigt håber at kunne få delvist finansieret via eksterne fondsmidler, siger Uffe Høybye.

Detaljerne på plads: Ny marina får udekøkken, ny servicekaj, formidlingshus og kæmpe badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce