Det luner: Fjernvarmeprisen falder igen

- Varmepriserne for kunderne i Nørre Aaby og Middelfart bliver ens i 2018, når Skærbækværket overgår til biomasse, forklarer fjernvarmechef Jesper Skov.
Foto: Peter Leth-Larsen

Det luner: Fjernvarmeprisen falder igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordvestfyn: Overgang til biomasse og for stor forudbetaling betyder, at fjernevarmekunderne i Nørre Aaby og Middelfart skal betale mindre for deres varme i år.

Det er tredje år i træk, at de knap 1200 husstande tilknyttet Nr. Aaby Kraftvarmeværk får sænket deres varmepris.

Prisen er i år sænket fra 0,4125 kr./kWh til 0,4 kr./kWh. Dermed er den årlige fjernevarmeomkostning for et standardhus i Nørre Aaby faldet med cirka 2100 kroner de seneste tre år.

Nedsættelsen skyldes, at varmen med det nye fliskedelanlæg i Nørre Aaby laves på afgiftsfri biomasse.

- På grund af det milde vejr, har de naturgasfyrede spids-/reservelastkedler kun produceret to procent af det samlede varmebehov i 2015, hvorimod biomassen har stået for 98 procent, oplyser fjernvarmechef Jesper Skov.

Han er i dag både chef for kraftvarmeværket i Nørre Aaby og Middelfart Fjernvarme efter sammenlægningen af de to selskaber ved årsskiftet under det fælles navn Middelfart Fjernvarme.

Prisen hos de cirka 5000 husstande i det "gamle" Middelfart Fjernevarme sænkes i år fra 0,5625 kr./kWh til 0,525 kr./kWh. 1. juli sidste år faldt prisen fra 0,6125 kr./kWh til 0,5625 kr./kWh.

Den årlige fjernvarmevarmeomkostning for et standardhus i Middelfart er således faldet med 1600 kroner indenfor det seneste år. Og prisen er nu tilbage på samme niveau som i 2010.

4,4 millioner kroner tilbage

Prisnedsættelsen skyldes hovedsageligt, at varmeleverandøren Tvis i december 2015 sendte 4,4 millioner retur for overdækning i 2014 og 2015.

- Vejret har været mildt, brændselsomkostningerne er faldet, og samtidig har Tvis haft et godt driftsår uden behov for de olie- og naturgasfyrede spids-/reservelastkedler, forklarer Jesper Skov.

Middelfart Fjernvarme har desuden haft lavere omkostninger til ledningstab, elforbrug og drift samt vedligeholdelse i 2015 end budgetteret.

Fra 2018 bliver priserne ens for Middelfart Fjernvarmes kunder i Middelfart og Nørre Aaby, da Skærbækværket nu overgår til fyring med biomasse. (sgo)

Det luner: Fjernvarmeprisen falder igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce