Den gode håndmand: Ny uddannelse skal hjælpe travl byggebranche

Kia McDermott fortæller, at Job og Vækstcenter Middelfart sammen med seks andre jobcentre i Trekantområdet nu søsætter et seks uger langt kursusforløb, der skal afhjælpe manglen på arbejdskraft i byggebranchen. Privatfoto

Den gode håndmand: Ny uddannelse skal hjælpe travl byggebranche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcentre laver nyt uddannelsesforløb for at skabe ekstra arbejdskraft til travl byggebranche.

Nordvestfyn: Rishøj A/S er ikke det eneste lokale håndværksfirma, som har travlt i øjeblikket. Det fortæller arbejdsløshedsprocenten i Middelfart Kommune indenfor byggefagene alt om. Den er nu under tre procent, og der er for eksempel ingen ledige elektrikere i Middelfart Kommune for tiden, mens kun to murere og en enkelt VVS'er går hjemme.

Det har skabt kamp blandt håndværksmestre om de ledige hænder, selv her i vintermånederne, hvor man normalt ser en del gå hjemme på grund af vejrlige.

- Der er mange renoveringsopgaver i boligforeninger og andre steder, som gør, at de udendørs folk kan flyttes indenfor. Samtidig vælger flere mestre at beholde deres folk og sende dem på kurser. De er bange for at mangle dem, når vejret vender, fortæller faglig sekretær hos 3F Byg Torben Knudsen.

Den gode håndmand

Manglen på arbejdskraft har fået de syv jobcentre i Trekantområdet til at lave et fælles opkvalificeringskursus "Den gode håndmand" i samarbejde med den lokale byggebranche. Kurset strækker sig over seks uger med et to ugers fælles forløb, hvorefter deltagerne specialiserer sig i anlægsopgaver over eller under jorden.

Seks ledige i Middelfart Job og Vækstcenters område er med, når kurset starter midt i marts.

- Du kan selvfølgelig ikke uddanne en håndværker på seks uger. Idéen er at løfte ufaglærte, der kan overtage nogle af håndværkernes opgaver, forklarer Kia McDermott fra Middelfart Job og Vækstcenter.

Hun nævner som et andet eksempel et planlagt kursus, der skal uddanne ledige til kabeltrækkere, som kan afhjælpe manglen på arbejdskraft i elektrikerbranchen.

Det kræver tre forudsætninger for at blive udvalgt til kurset "Den gode håndmand", en god fysisk, lysten til at arbejde udenfor og et kørekort.

- Det har været positivt at opleve, i hvor høj grad virksomhederne selv gerne vil bidrage til uddannelse af kvalificeret arbejdskraft, men det viser jo også, hvor stort behov for ekstra hænder, der er, fortæller Kia McDermott.

Den gode håndmand: Ny uddannelse skal hjælpe travl byggebranche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce