Fem politiske spørgsmål

Hvem er dit politiske forbillede?

- Ingen fortjener vel at være et fast forbillede, men hvis det endelig skal være nogen, ville jeg vælge Niels Helveg Petersen, som var radikal, fornuftig og en vidende mand. Min oplevelse af ham var, at han var en af dem, der kunne bruge sin viden til at skabe samarbejde og resultater både til højre og til venstre.

Hvem er du politisk mest uenig med?

- Det må være de Nye Borgerlige. Deres ultraliberalisme, deres ultranationalisme og deres EU-modstand er lige modsat mig. Efter min opfattelse er deres politik det rene vrøvl. Vrøvl og nationalisme har vi set før. Det fører ikke til noget godt. Ellers kan jeg stort set finde noget godt ved alle andre.

Hvad bliver din mærkesag?

- Vi går meget ind for understøttelse af børns opvækst og uddannelse og lige gode vilkår for alle. Vi synes, det er vigtigt, at vi starter med en god start. Jeg ved fra mit arbejde, at det er afgørende, at man kommer rigtigt af sted. Der er stort set ikke nogen, der fødes som forbrydere. Kæden hopper af et eller andet sted, og så ender det hos politiet. Jeg har tit sagt: "Hvorfor skal vi tage os af jeres svigt?". Enten er det forældrene, skolen eller nogle andre, der har svigtet, og så ender de der (hos politiet, red.).

Hvem skal være borgmester?

- Det kommer an på politikken, og hvad det er, den borgmester vil give de Radikale i indflydelse. Det er ikke nogen hemmelighed, at de Radikale har støttet den socialdemokratiske borgmester hidtil, og et kvalificeret gæt vil være, at som tingene former sig, vil vi nok kunne støtte Steen Dahlstrøm (S) og hans socialdemokrater.

Hvor mange personlige stemmer, tror du, du får?

- Det aner jeg faktisk ikke. Det er mange, der siger, at de vil stemme på mig, men det kan jeg jo ikke kontrollere. Jeg ville være ked af, hvis jeg får mindre end to.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Sceneskift: Tidligere politidirektør springer ud som lokalpolitiker

Sceneskift: Tidligere politidirektør springer ud som lokalpolitiker

Debutanten: Vil kæmpe for de unge

Debutanten: Vil kæmpe for de unge

Debutanten: 70-årig DF'er har sat kursen mod byrådssalen

Debutanten: 70-årig DF'er har sat kursen mod byrådssalen